Blogolj!

Egy igazi pojáca lenne Budapest főpolgármestere


A főpolgármesteri címért nem indul el csak úgy poénból akárki, ebben egyetérthetünk. Még akkor sem, ha annyira alulkvalifikált emberről beszélünk, mint amilyen Berki Krisztián. A semmiből médiacelebbé vált pojáca kellemetlenkedése mögött persze világosan látszik, hogy ez a polgármesterkélés, az Instagram-kampánnyal és az ATV-s hisztivel (et cetera, et cetera) csak egy-egy újabb silány és értéktelen felvonása a saját maga által összegányolt színdarabnak. Pedig már az is nagyon érdekes kérdés, hogyan kerülhetett be egyáltalán a honi médiaipar szerves körforgásába.

Fotó: Berki Krisztián/Facebook

Mielőtt felvillantanánk Tarlós István első számú kihívójának - tegye fel a kezét, aki ezt röhögés nélkül el tudta olvasni - életének gyanús képeit, hunyjuk be gyorsan a szemünket és tekintsünk el attól, hogy nem is olyan régen egy év felfüggesztet szabtak ki rá egy hatmilliárdos áfacsalási ügy miatt, amihez hatvanketted magával bevallottan köze volt. A medencéjéből celebmegváltóként előmászó víziszörnyeteg ügyeskedései már sokkal korábban elkezdődtek, ezért sem értem, ki látott potenciált abban a TV2-nél, hogy egy pitiáner csalót gazdag üzletemberként mutogasson. A jó ízlésnek is vannak határai elvileg. Meg a rossznak is.

Berki Krisztián bukott futballistaként, ám saját maga által vizionált szép reményű sportvezetőként 2007-ben lett a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, hogy aztán az ebben a pozícióban eltöltött három éve alatt olyan mélységekbe küldje a patinás klubot, ahol az korábban sosem volt. És akkor "csak" egy futballklubról beszélünk, nem egy komplett fővárosról... Néhány évvel később a szívükhöz is kaphattak a fradisták, amikor bejelentette, ő lesz a klub új tulajdonosa, de aztán kiderült, hogy egy kanyi vasa sincsen a tranzakció lebonyolításához, meg aztán a játékosokat sem tudná miből kifizetni. Amikor Kubatov Gábor, a Ferencváros jelenleg is regnáló elnöke megérkezett felmérni és eltakarítani a Berki által okozott károkat, el is mondta: legalább 25 millió forint hiányzik a klub kasszájából a Berki-érából.

A személyes sikereken és az egyre hízó bankszámlákon felbuzdult önjelölt üzletember ezután a váci futballcsapatnak ígérte oda a Kánaánt is, kis túlzással csak a Bajnokok Ligája-szereplést nem tűzte ki reálisan elérhető célnak. Csupán fél évnyi mismásolásra volt szüksége és máris összegyűlt százmillió forintnyi tartozás, amivel nem sikerült elszámolnia.

"Hatalmas lenyúlás folyik Vácon. Volt olyan edző, akinek két szerződése volt, az egyikben 150 ezer, a másikban 700 ezer forint szerepelt. Ezt juttatták el az angolnak (John Marshall akkori tulajdonosnak - a szerk.), aki utalta minden hónapban a 700 ezret, de az edző csak 150 ezret kapott – ha megkapta. A többit Berki és Héger (a klub egykori társtulajdonosa - a szerk.) tette el. Volt olyan buszsofőr, akinek Berki azt mondta, csak akkor szállíthatja tovább a csapatot, ha az 500 ezer helyett másfél millióról állít ki számlát. A buszos ezért pluszban kapott még 150-200 ezer forintot, a többit Berki és Héger tette el."
Ezt a sztorit egy akkor Vácott futballozó játékos mesélte el egy blognak.

És mindez csak a jéghegy csúcsa. Szóval ha csak gyorstalpalva tekintjük át az összképet, egy ilyen embernek még csak viccből sem szabadna egy városvezetői posztra pályáznia. Nemhogy Budapesten, még Nyírparasznyán sem. De azt azért már megígérte, hogy ha megválasztják főpolgármesternek a budapestiek, a fizetését nem fogja felvenni. Persze. Úgy nem is kell, ha tudod, hogyan kell ügyesen elcsalni.
2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/81830/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,főpolgármester
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
György
György 2019-07-30 17:48:56
Hát ez van no. Az ellenzéknek nevezett garnitúra egyetlen mérhetően fajsúlyos embert sem tud kiállítani Tarlós ellenében. Sőt - továbbmegyek : Az összes ellenzéki "jelölt" együttvéve sem lenne képes ezt a pozíciót betölteni ...
ENNYI.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-07-30 12:40:19
Na, ez is a viccek kategóriájába tartozik, csak NINCS BENNE POÉN !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?