Blogolj!

Klein Dávid, a magyar, aki nem megy fel a hegyre

Kecskés István

Megint nem sikerült és már megint van rá indok, hogy miért nem. Nem megy ez. Kelin Dávid most sem ért fel a csúcsra.

Fotó: Klein Dávid Facebook

Egy dolgot szögezzünk le: a létra harmadik fokára nem tudok fellépni, mert szédülök. Ellenben nem is mondom, hogy felkaptatok a negyedikre, mert egyszerűen képtelen lennék rá. Emellett pedig tisztelem az összes sportolót, akik sikeresek és le tudják győzni önmagukat is. Viszont ne tessenek haragudni, de Klein Dávidon már egy picit és kedvesen mosolygok. 

Tudják, ő az a fiatalember, aki mindig elmondja, hogy melyik hegyre megy fel, aztán rendre nem sikerül neki. Azért persze azt ne feledjük el, hogy állt ő már nyolcezer méternél magasabb hegy csúcsán, vagyis ha úgy van, akkor sikerül ez neki, de mostanában valagogy nem akar ez összejönni. Vannak olyan szakértők, akik egyenesen alibi bajnoknak tekintik, aki behúzott eddig több százmillió forintot, aztán tucatnyiszor próbálkozott, de nem sikerült. 

Nyilván nem a pénz mászik fel a hegyre, de sajnos úgy tűnik nem is Klein Dávid. A helyzet az, hogy nagyon rossz a kisugárzása ennek az egésznek. Nem olyan régen egy baráti társasággal ültünk a Balaton parton, amikor e-mail jött Klein pr- és marketingcsapatától, hogy na most aztán úgy fel megy a srác a hegyre, hogy namég. Azonnal kezdődött a lamentálás arról, hogy vajon miért nem sikerül majd neki. Hideg van, meleg van, fúj a szél, megfázott, stb. Klein Dávid elkönyveltette magát hegyre fel nem mászónak. Közben ugye annyi a szponzorlogó a kabátján, mint égen a csillag, vagyis pénz, paripa és fegyver is akad bőséggel, így fel is lehetne készülni minden nehézségre, ha már az embernek az a becsípődése, hogy bazi nagy hegyeket mászik meg. És mi történt tegnap? Ez: 

Dávidnak a csúcsmászás közben egészségügyi problémái adódtak: gyomorpanaszokkal, hányingerrel küszködött.

Beszarás… 

Szóval, Dávid nem megy ez… Nem is kell ezt nagyon nyomatni. Szép teljesítmény, ha az ember felmegy hétezer méter magasra, de a hatezer sem rossz. A nagy csúcsok megmászást meg kell hagyni Suhajda Szilárdnak, aki szép csendben felment a K2 csúcsára. Mindenféle média felhajtást mellőzve indult le, hiszen Klein Dávid nevével adták el az expadíciót, Suhajda csak ott volt vele, aztán felment a K2 tetejére.

Nem mondom, hogy Klein Dávid alibizik. De innen nézve úgy tűnik, hogy ez csak a szponzori pénzek behúzásáról szól. Emlékeznek még Erőss Zsoltra? Hány logó volt a kabátján? Egy sem ugrik be. Ellenben tíz alkalommal járt 8000 méternél magasabb csúcson. Kétszer műlábbal… 

Egy nepáli serpa, Kami Rita idén csúcsot döntött: huszonharmadszor mászta meg a Mount Everestet. Jó, ő pénzt kap érte. Lehet, hogy Klein Dávidnak is őt kellene felbérelnie. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/81738/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?