Blogolj!

Mellár Tamás a semmitmondó, sötét gondolatai

Kecskés István

Mellár Tamás már majdnem olyan idegesítő figurája a hazai közéletnek, mint Márki-Zay Péter. Egyelőre még nem érte utol a hódmezővásárhelyi műkedvelőt, de semmitmondó, hangulatkeltő nyilatkoztban már egészen jól áll.

Fotó: MTI

A 168 Óra szólaltatta meg Mellárt, aki ugye elvileg közgazdász, vagyis akár érthene is a pénzügyekhez, meg az állami ügyekhez. Persze a költségvetés dolgaiban is járatosnak kellene lennie. Talán az is, de egy másik dimenzóban él. A hetilap ügyesen megkomponált kérdésire szídta a rendszert Mellár, aki egy ponton a következőket mondta. 

ezt a mennyiségű közösségi forrást bűnös módon nem a modernizációra és a felzárkózásra fordította, hanem a gazdaság rövid távú felpörgetése érdekében elégette, többé-kevésbé az építőipari beruházásokra fordítva.

Azt az okos mindenit neki! 

Rövidtávú beruházás… Melyik? Az iskolák építése, a kórházak fejlesztése, vagy éppen a vasútra szánt 1500 milliárd lenne az? Vagy soroljam még az adókedvezményeket, az újonnan bevezetett juttatásokat? Ezek nem modernizációk?

És amúgy mit jelent az, hogy felzárkóztatás? Krumplit kellene osztani a szegényeknek? Ja, ilyen volt. Esetleg be kellene vezetni további adókedvezményeket, vagy meg kellene szüntetni a devizahitelezést. Ja, ez is megvolt. Netán olyan programokat kellene indítani, amelyek kertében korszerűsíteni lehet a fűtést, vagy a háztartási gépeket. Hoppá, ilyen is van!

Akkor mi a túró lehet a mellári felzárkóztatás? Egy egyszerű bullshit, egy semmi, egy hergelő hiszti. Ennyi és nem több. 

Magát, Mellárt kellene felzárkóztatni, mert alaposan lemaradt a közéletben. Nem figyel semmire, csak a saját maga sötét gondolataira. Így nehéz lehet… 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/76132/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?