Blogolj!

Szűzlányok lába a konstancai bor titka


A csodás román állami vezetés olyan remek emberekből áll/állt, hogy az valami egészen elképesztő. Büszkék lehetnek többek közt egykori mezőgazdasági államtitkárukra Gheorghe Albura, aki tulajdonosa a viişoarai borászatnak. Persze nem feltétlenül államtitkári vagy a Konstanca megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetőjeként végzett munkájára.

Fotó: Pixabay

Hanem hagyománytiszteletére. Mert visszahozta azt a régi szokást, hogy szűzlányokkal tapostatja a szőlőt. Akikre a hagyomány szerint azért van szükség, mert ellenkező esetben keserű lenne a bor. (Ó ha ezt szegény vidéki rokonain tudják, akkor nem kellett volna annyi rossz bort innom.)

Ráadásul a román közszolgálati televízió „A falu élete” című, mezőgazdasági magazinműsorában közhírré is tette mindezt eme kiváló ember.

Persze rögtön legyintenénk, honnan tudja, hogy szűzlányok? Szerencsére nem „sajátkezűleg” bizonyosodott meg ártatlanságukról, hanem orvosokkal vizsgáltatta meg őket, amiről hivatalos dokumentumokat is bemutatott. De már a román „szűzlányok” sem a régiek, mert a hirdetésre, hogy szüzeket keresnek, 40 lány jelentkezett, akikből húszat elvittek egy klinikára, de sajnos csak hatan mentek át a rostán. A többi biztosan nem emlékezett, hogy már elvesztette szüzességét, vagy nem tudja mindez miképpen is történik. Hát ilyen komoly odafigyeléssel és szakértelemmel készül a konstancai bor. Azért a román viszonyokat ismerve remélem a Kitonail is szponzorálja a borászatot.

Biztos én vagyok földhözragadt, mikor azt gondolom, hogy igazi, mennyei örömöket okozó töltöttkáposztát csak nagyanyáink tudnak főzni. De ez a szűzlányos vonal most valahogy nem jött át.

Maradjunk annyiban, a román idiótaság gyógyíthatatlan, mint a rák legsúlyosabb fajtái. Bár előbbire - azt olvastam egy hiteles román orvosi könyvben -, egyes esetekben a szűzlányok könnyében történő megmártózás jelenthet megoldást, esetleg finn csecsemők izzadtságából kell inni egy hektoliternyit. Meg azt is, hogy a leánysz@rról gyűjtött harmat a szőrös talpra nagyon jó. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/76108/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-07-18 20:58:41
Ezek a nyomorult románok soha nem voltak normálisak, és már nem is lesznek!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?