Blogolj!

Egy fesztivál furcsa politikai Momentumai


Javában benne vagyunk a nyárban, dübörög a fesztiválszezon, ki-ki ízlésének és pénztárcája vastagságának megfelelően járja az ország szórakoztató kempjeit, hogy kiszabaduljon a hétköznapok rabigájából. Nincs ezzel semmi baj. Sőt, néha ki is kell engedni a gőzt és el kell rugaszkodni a megszokott menetrendtől, hogy aztán az igazán fontos dolgokra koncentrálhassunk ismét.

Fotó: Fekete-Győr András/Facebook

Az EFOTT-on egy ideje már jól bevált szokás, hogy a különböző politikai pártok ifjúsági tagozatai képviseltetik magukat, jobbára laza programokkal szórakoztatják a nagyérdeműt a koncertek között, üttetik el az időt a lézengő emberekkel, kisebb részben - legalábbis merem remélni - pedig hirdetik az általuk szentnek hitt igét. Jól van ez így, ha nekik ezt jelenti a szórakozás és a kikapcsolódás, ki vagyok én, hogy ítélkezzek felettük? Ráadásul, miért ne lehetne közéleti dolgokról beszélgetni egy fesztiválon, vagy bárhol máshol? 

A Momentumnak - tudják, annak a pártnak, amely az EP-választások óta saját magát a liberális égbolt felé száguldó rakétaként vizionálja, és kvázi komoly politikai tényezőként tekint magára, miközben így is csak a Klárika mögé bujtatott Ferences liberálkommunista egylet mögött köhécsel harmadikként -, szóval ennek a pártnak az ifjúsági tagozata is felvonult az EFOTT-on, hogy ők most aztán jól megmutatják mit az a momentumos virtus.

A TizenX névre keresztelt reménységek klubjának sikerült villámsebességgel beáraznia magát, amikor az azonnali.hu videós összeállításában - ami egyébként a VOLT Fesztiválon vetített, a rendszerváltás 30 éves évfordulójára készített kisfilmről kérdezősködött - az elnökségi asszisztensnek sikerült kimondania azt a saját szájával, hogy egy fesztiválon nincs helye a politikának. Cirip-cirip. Tessék? Akkor mégis mi a fűzfán fütyülő rézangyalát kerestek ott? Valahol megnyugtató végül is, hogy ez a lila ködös párt jövője, nincs mitől tartanunk, de a történetnek még nincs vége.

Hogy, hogy nem, a még a momentumosok körében is meglehetősen népszerűtlen Fegyőr elnök úr is tiszteletét tette a Velencei-tó partján a fesztivál ideje alatt, és hogy, hogy nem, a TizenX invitálásának tett eleget látogatásával. Így meg aztán már végképp nem jön össze ez a nincs helye a politikának a fesztiválon dolog. Az elnök úr egyébként szeret azzal hencegni, hogy mennyire nagyon érdeklődik mindenki a politikai meggyőződése iránt a fiatalok közül, talán sokan emlékeznek még arra, amikor egy "Ezét kell pultozni, gecc" megnyilvánulással fejtette ki, hogy mennyire királyarcnak tartja két - vélhetően - kamuprofil. Hiába, a stílus maga az ember.

Szóval a fiatal momentumosok szerint egy fesztiválon nem jó dolog politizálni, de azért meghívták az anyapárt vezetőjét. Mit is mondhatnék erre. Középiskolai matematikatanárom mondogatta mindig előszeretettel, hogy nagy baj az agybaj. Persze butának mindenkinek jogában áll lenni.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/76033/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-07-17 20:58:58
Hasonló érzéseket táplálok irányukban, főleg ismerőse kedvenc mondása tetszik. Remélem októberben meg lesz a gyümölcse az európai politizálásuknak, és egy óriási pofont kapnak a választóktól!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-07-17 11:33:52
Hülyének lenni meg pláne !!!!!!
Én nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én ha meglátom, vagy meghallom ezt az idióta, anarchista Fegyőrt, vagy bármely más párttársát, - különös tekintettel még a "dicső" EP képviselő murváikra is - engem azonnal elfog a harctéri idegesség. Miért, nem is értem !!!!!!!!
Mellette meg rögtön eszembe jut a valamikori közeli ismerősöm kedvenc mondása is, miszerint:
"Hidd el, vannak olyan események, helyzetek, mikor csakis a géppisztoly segít !!!!!! "
Hogy igaza volt-e, én nem tudom.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?