Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Egy öreg Dacia a Momentumosok brüsszeli céges autója

Charlotte

Közkeletű bölcsesség, hogy ha szart átnevezzük és mondjuk kitaláljuk, hogy mától katicabogárnak hívjuk, az attól még sajnos szar marad. Valahogy így vannak ezzel az európai liberálisok is, hiába találta ki bullshit generátoruk új névnek a Renew Europe bántóan közhelyes nevét, attól még ugyanaz az önsorsrontó, Európa gyökereit megtagadó, pökhendi minitársulat maradnak, amit a gereblyefogsorú Verhofstadt féle elődpárt (ALDE) jellemzett. 

Hát, még ha olyan feketöves magyargyülölő frakcióvezetőt is igazolnak, mint a zilahi születésű Dacian Cioloș, akkor csak idő kérdése, hogy mikor rontanak rá az Európát erős nemzeti alapokon elképzelő pártokra. Ez sajnos nem a modern Renault alapú Dacia Duster, hanem a Macron alapú megbízhatatlan, undorító Dacia 1310. 

Szóval az időzített bomba be is robbant, a maroknyi frakciójuk megszavazta, hogy a Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) Párt tagjait minden eszközzel meg kell akadályozni abban, hogy elnöki és alelnöki pozíciókhoz jussanak az európai parlamenti bizottságokban. 

Példátlan ez a fajta a barbárság, hiszen amióta EP az EP, él a szokásjog – vagy, ha úgy tetszik gentlemen’s agreement -, hogy a pártok megszavazzák egymás jelöltjeit, mert - még, ha nem is értenek vele egyet - végső soron ők reprezentálják szavazati arányoknak megfelelően a nemzetállamok választópolgárait. Ezért is szavazta meg például Járóka Lívia – valószínűleg összeszorított fogsorral, elfordulva - Gyurcsány feleségét. 

Tehát szőröstalpú Dacian barátunk gyakorlatilag elárulta a képviseleti demokráciát (szép új világnak nézünk elébe, ha így akarja "renewolni" Európát), de ami a mi szemszögünkből sokkal súlyosabb és megdöbbentőbb, hogy ebben kezdeményező partnerei voltak a Momentumosok. Ez még az Újhelyi-skála szerint is nagy erejű hazaárulás. 

Árulók egymás között

Mert hiába vagyok gyerekkorom óta fradista, még az Újpestnek is képes voltam drukkolni a nemzetközi kupákban. Mert mindenek előtt magyarok vagyunk.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75848/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?