Blogolj!

Merkel remegése, Európa didergése

Kecskés István

Angela Merkel német kancellár remeg. Mint a nyárfalevél… Nem egyszer esett meg vele és nem télen a mínuszban, hanem az elmúlt hetekben. Éppen háromszor. Baj van.

Hogy mi ez az egész, azt egyelőre nem tudni. Egy dolog biztos: nagyon rosszul néz ki, hogy Európa és a világ egyik leganagyobb hatalmának a vezetője ilyen állapotban van. Merkelre az elmúlt hetekben három alkalommal is rájött a remegés hivatalos rendezvényen. 

Június 18-án akkor kezdett remegni, amikor Volodimir Zelenszkijt fogadta Berlinben. Aztán tíz nappal később akkor, amikor bemutatta az új német igazságügy minisztert, legútóbb pedig szerdán. A német kormányszóvivő azt mondta, hogy bízik benne, hamar rendbejön a kancellár. 

Van ebben valami egészen elkpépesztően szimbólikus. Angela Merkel behívta Európába a migránsok millióit. Remeg ezektől az egész kontinens. És most Merkel rázkódik mindannyiunk helyett. Vagy mindannyiunkkal együtt. Sajnálatraméltó. Tényleg. Ő az az amber, akin látszik, hogy nem tudta mit cselekszik, amikor ész nélkül hivogatta a bevándorlókat. Talán most szembesült vele, hogy óriási bajt csinált. Olyat, aminek nem látni előre a következményeit, mert senki sem tudja, hogy mi lesz ebből az egész migránsáradatból a végén. 

Félelmetes ez az egész és Merkel remeg… 

Ez jelzésértékű.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75813/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?