Blogolj!

Működik a kétharmad: lelépett a történelemre fütyülő történész


Emlékeznek rá? Nem… Naná, hogy nem, hiszen nincs mögötte igazán nagy, a széles közvélemény számára is értékelhető eredmény. Csak egy dolog ugorgat be róla: 2016. október 23-án valaki fejbeverte. Ungváry Krisztián most ismét hír lett.

Pedig igazából senkit sem érdekel… 

Ez a senkiházi, zavarkeltő hobbista arról lett híres, hogy kapott egy maflást, mert valakinek nem tetszett a viselkedése az október 23-i ünnepségen – lássuk be, különösen egy önmagát történésznek tartónak, valóban nem illik sípolni, miközben az ország a hősökre emlékezik, de talán pofán sem kell verni senkit ezért, mert az nem valami demokratikus. 

A tény ettől még tény: a sípolás és a pofánverés is megtörtént. Ettől aztán Ungváry bekerült a hírekbe és kiderült róla, hogy lokálisan világhírű történész és persze az is, hogy nem nagyon bírja, hogy felpofozzák. Aztán hála istennek, szűk három éven keresztül nem hallottunk róla semmit, vagyis a súlyának megfelelő helyet kapta a sajtóban. 

És most előkerült. 

Először is nyilatkozott – vagy inkább fröcsögött – egy sort a 24.hu-nak. Történésznek álcázva magát szídta a kormányt és Orbán Viktort. A Veritas Intézet munkatársaként beszélt, például arról, hogy a Fidesz, amúgy szerinte elítélendő emlékezetpolitikája szerint

mi, magyarok a történelem során folyamatosan áldozatok voltunk, mindig más követte el a bűnöket, s mindig rajtunk csattant az ostor. Ez az üzenete a Szabadság téri világháborús emlékműnek épp úgy, mint az Alkotmány utcában most épülő Trianon-emlékműnek. Az áldozati séma népszerű ugyan, de ebből nem lehet megérteni a történelmet.

A betyárját neki… 

Tudom, hogy sajnálatos módon vannak kettes érdemjegyre diplomázott orvosok is, de azt nem sejtettem, hogy ilyen tudású akad a történészek között is. Mert ugye például Mohácsnál akkorát nyertünk, mint a huzat, de a Don-kanyarban is szanaszét lőttünk minden arra járó ellenséges katonát és 56-ban is úgy elkergettük a szovjeteket, hogy a lánctalpuk nem érte a földet. 

Szóval volt ez az interjú, ami egészen felháborító lett és aztán másnak jött az újabb hír Ungváryval kapcsolatban. Távozott a Veritastól. 

Na, most mi lesz velünk?

Semmi. Vegye már észre valaki: a Fidesz-KDNP pártszövetség azért is kapott 2/3-os felhatalmazást, hogy az ilyen magyarellenes szakbarbárok eltűnjenek a közéletből. 

Ungváry lelépett. Majd valamelyik ballib kutatócég ad neki állást. Jó munkát! 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75752/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-07-11 10:40:11
Én biztos tudnék neki megfelelő munkát biztosítani. Lehetne például a Veritasnál WC pucoló.
Az ilyen (kunhalmiul: ijen) szakmai tudással tuti, hogy alkalmazhatnák is ezt a senkiházi, történelemhamisítót.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?