Blogolj!

Törvényeken felülinek képzeli magát Márki-Zay?

Pintér M. Lajos

A vásárhelyi celeb politikus előbb kvázi halálgyárnak minősítette városa kórházát, majd miután a bíróság jogerősen megbüntette, nem fizeti ki a sérelemdíjat. Ez most akkor a szeretet hatalma vagy a hatalom szeretete?

Fotó: Promenad.hu/Gémes Sándor

Úgy tűnik, törvényeken felülinek képzeli magát Márki-Zay Péter. A legutóbb gyermekfenyítési agymenéseiről hírhedtté vált materialista keresztény hódmezővásárhelyi látszatpolgármester most éppen a független magyar bírósággal packázik, magyarán szólva sz.rik egy őt elmarasztaló, jogerős ítéletre.

„Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”

– ezt a közveszélyes kreténséget az önjelölt ellenzéki miniszterelnök-jelölt celeb nyilatkoztatta ki tavaly tavasszal két fórumon is a választási kampányban, és hajmeresztő állítását több példával igyekezett alátámasztani. Az egészségügyi intézmény és annak vezetése érthető módon nem tolerálta, hogy a „szeretet hatalmát hirdető” hatalomimádó műkedvelő a politikai haszonszerzés érdekében tett valótlan állításaival több száz elkötelezett orvost és szakdolgozót alázott porig, akik amúgy nap mint nap áldozatos munkával gyógyítják a pácienseket. (Például a Márki-Zay családot. De legalább ennyire pikáns, hogy a polgármester orvostanhallgató lánya épp ezt a „kockázatos” helyi kórházat választotta gyakorlata helyszínéül...)

A kórház bírósághoz fordult, a Szegedi Ítélőtábla áprilisban pedig jogerős döntésével kimondta, a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét. Eddig oké! Igen ám, de Márki-Zay megdöbbentő módon nem törődik az ítélettel – jelentette be a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója. Kallai Árpád közölte: a polgármester a mai napig nem hajtotta végre a jogerős ítéletet, nem fizette meg a 800 ezer forint sérelemdíjat, és nem tette közzé a helyi napilapban a számára előírt, bocsánatkérő közleményt sem.

Tökéletesen igaza van a főigazgatónak: példátlan, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki: hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét, de még nagyobb vétség, hogy semmibe veszi a független magyar bíróság ítéletét, és nem tartja be a mindenki számára kötelező jogszabályokat.

A 800 ezer forintot egyébként a gyermekosztály modernizálására fordítana a kórház, a legsúlyosabb állapotban lévő beteg gyerekek életfunkcióinak megfigyelésére alkalmas monitort kívánnak vásárolni belőle. Már ha a híveitől hónapok óta „tarháló”, hazudozásai miatt amúgy háromszorosan elítélt Márki-Zay méltóztatik átutalni a sérelemdíjat...

A kórháznál mindenesetre betelt a pohár, ügyvédjük ezért végrehajtási eljárást kezdeményezett Vásárhely polgármestere ellen a tartozás behajtására. Ez sem mindennapos: az önjelölt ellenzéki Messiásnál hamarosan bírósági végrehajtó kopogtat.

Persze nem árt, ha védőfelszerelésben közelíti meg az oroszlánbarlangot, hiszen tudjuk, MZP-től nem áll távol a testi fenyítés, már persze szigorúan nyitott kézfejjel, hogy ne maradjon nyoma...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75571/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Hódmezővásárhely,kórház,Márki-Zay Péter
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?