Blogolj!

Orbán Viktor rendet vág Európában: Ursula von der Leyen lehet az elnök


Le lehet minket nézni, lehet azt mondani Magyarországra, hogy kicsi, de azért a V4 tagországok összefogva csodákra képesek. Orbán Viktor vezetésével Ursula von der Leyent jelölték az Európai Bizottság elnökének.

Fotó: MTI

Ez is sikerült.

Hiába mondták a felvilágosultak, hogy úgysem szólhatunk bele mi magyarok és a velünk együtt küzdő lengyelek, csehek és szlovákok az elnöki posztra jelölésébe mégis úgy tűnik, hogy Orbán Viktor és társai rendet vágnak Európában. Pedig ugye mindenki tudta előre a 444, az index, a hvg, a Népszava és a 168 óra szerkesztőségében, hogy mi kicsik vagyunk, de úgy tűnik ismét mertünk nagyok lenni és nem is volt hiába.

Magyar szempontból nézve a kérdést azt kellett eldönteni, hogy olyan jelölt lesz-e, aki szereti a magyarokat, aki érti a kultúrálsi azonosság fontosságát, aki úgy gondolkodik a migrációról, mint mi. Olyan vezetők kerülnek vezető posztokra, akik Magyarország számára jó politikát folytatnak majd

– nyilatkozta Orbán Viktor kedd este az M1 hírcsatornán. 

Se Timmermans, se Weber, hanem egy harmadik jelölt lehet a befutó. Ezt akartuk, mi magyarok, ez volt a V4-ek terve. Összefogva elértük és mindannyiunk közös eredménye ez. Határozott embereink vannak Brüsszelben, akik nem félnek cselekedni. Ebből még valami jó is kisülhet. 

De nézzük ki is a jelölt, aki mellett Orbán Viktor is teljes mellszélességgel kiáll. 

Ursula von der Leyen, a haladó nyugati politikusi hagyományokkal ellentétben családban él, van férje és hét gyermeke. A német kereszténydemokrata politikus 1990-ben lépett be a CDU-ba, volt önkormányzati képviselő és a hannoveri régióban az  egészség- és kórházügyi bizottság elnöke is. Tizenöt éve tagja a CDU elnökségének, 2005 februárjától a CDU „Szülők, gyermek, hivatás“ bizottságát vezette, ebben az évben már családügyi miniszter volt a német kormányban. A következő ciklusban csak egy hónapon át töltötte be ezt a posztot, mert átvette a szociális és munkaügyi tárcát. 2013 óta honvédelmi miniszterként szolgálja a hazáját. 

Reméljük Európát és Magyarországot is. 

És még valami: sokszor vádolják a konzervatívokat azzal, hogy nem adnak vezető szerepet a nőknek. Hát akkor most mi van?

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75486/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?