Blogolj!

Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter

MadMax

Meg kell hagyni, kemény fickó ez a hódmezővásárhelyi polgármester. Bár nem biztos, hogy a „kemény” a megfelelő kifejezés. Sőt, vegyük úgy, hogy nem is írtam le. Mert ez inkább arcátlanság -  ami ugye a pofátlanság finomabb verziója, de MZP-t ismerve, a későbbiekben durvábban is kell majd fogalmazni, így azt elteszem későbbre.

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Tehát az „M” betű nagy szerelmese, az MMM elnöke, Vásárhely polgármestere vasárnap este kijelentette, egyetlen jelöltet sem törölnek a mozgalom által „támogatott”, polgármestereket felsoroló listájáról. Akkor sem, ha azok nem is szeretnének azon szerepelni. Persze az indok és a bűnbak ki más lehetne, mint minden baj okozója, a Fidesz.

Mert bizony a közelmúltban egyre több olyan település polgármestere jelezte, hogy tudta nélkül került fel a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom oldalára, mint ősszel általuk támogatott jelölt.

Az Origo szombati cikkében fel is sorolja őket:

  • a Pest megyei Szada település vezetője is találomra került fel Márki-Zayék listájára, anélkül, hogy bárki a hozzájárulását kérte volna ahhoz
  • korábban a szintén Pest megyei Kóka első embere is tiltakozott a megjelölés ellen. Juhász Ildikó hangsúlyozta, ha nem törlik, akkor jogi útra terelik az ügyet.
  • hasonlóan járt Tura polgármestere, Szendrei Ferenc
  • vagy a Tápióságot vezető Halasi Anita
  • na meg Tápiószőlős első embere, dr. Szoboszlay Árpád is
  • a legfrissebb pedig Balatonszemes és Balatonlelle polgármestere. Kenéz István, Balatonlelle polgármesterét elmondta, hogy rettenetesen dühíti, hogy mindenféle megkérdezés nélkül feltették a listára, és elmondta, hogy több alkalommal kérte már személyesen, hogy vegyék le a listáról, mostanáig hiába.

Erre reagált vasárnap esti videóban a hódmezővásárhelyi Hulk, aki kerek perec kijelentette, nem fogják levenni ezeket a polgármesterek a listájukról. Akik rákerültek, azok rajta fognak maradni, ha akarnak, ha nem. Biztosan tollal lettek ráírva a listára, azt meg még MZP sem tudja kiradírozni.

Ám nem csak ezt a videót töltötte fel történetünk hőse. Nem sokkal később meg is indokolta, hogy miért nem veszik le a kérésük és tudtuk ellenére felkerült polgármestereket a listáról. Valószínűleg végtelenített szalagon nézi a Keresztapa trilógiát - és néha másik tévén a Nagymenőket - a vásárhelyi szuperhős, szerinte ugyanis a narancssárga maffia áll a háttérben. Mert ők pontosan tudják – nem csak sejtik, ők biztosan tudják -, hogy ezeket az embereket/településeket az állampárt megfenyegette, hogy nem lesz támogatás.

De ő, a vásárhelyi Lancelot, csupán őket védi azzal, hogy a nevük a listán marad.

Azért a végén kicsit visszavett MZP, és enyhített első kijelentésén, azt mondta: nem biztos hogy mindegyikőjüket megzsarolták. Tudják: ma minden hülye szembe közlekedett velem az autópályán.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75446/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?