Blogolj!

Ezért ne bízzunk a román árusokban!

Pintér M. Lajos

Képesek a kukából kiszedett kajával megetetni a gyanútlan turistát.

Illusztráció: Youtube/Főtér.ro

Na, akkor így bízzunk meg a román vendéglátókban...

Felfoghatatlan, megdöbbentő és gyomorforgató: szakmányban szemetet etetnek a gyanútlan vendégekkel a tengerparton! A durva és félelmetes esetről a Főtér.ro portál számolt be egy román televízió felvételei alapján (videó az eredeti cikkben, itt!).

Kiderült, korántsem véletlen, hogy a nyári főszezon kezdete óta több tucatnyi turista kért orvosi segítséget ételmérgezés tüneteivel a Fekete-tenger romániai üdülőtelepein. A nyaralókra ugyanis – tiszteletek a kivételnek – dögivel vadásznak az olyan árusok, akik még hulladéktárolókból kikukázott kukoricát és persze más közveszélyesen szennyezett nyalánkságokat is eladnak nekik, hogy hasznot húzzanak a pihenni vágyókból.

„Különös veszélyt jelentenek a napozók között palacsintát, fánkot és főtt kukoricát kínáló mozgóárusok, mivel nincs engedélyük, így az ételek minőségét senki sem ellenőrzi. Egy ilyen szélhámost buktatott le egy turista Eforie nevű üdülőtelepen, a felvételeket a Pro TV mutatta be. Bármilyen hihetetlen, de a felvételen az látható, hogy a partról elüldözött árus egy szemeteskukából szerzi vissza az elkobzott áruját, egy zsák főtt kukoricát, hogy mégis pénzzé tehesse”

– írja a Főtér.ro, hozzátéve: a riportban megszólaló egyik „kereskedő” 10-15 büntetést kapott már azért, mert nincs engedélye, de még így is megéri neki a biznisz, szóval továbbra is ezerrel tolja az engedély nélküli – akár a szemétből történő – fizetős etetést.

A franc érti amúgy a hatóságokat! Az lenne az igazi büntetés, ha az ilyen árusokkal saját – szemétből kikapart, ellenőrizhetetlen minőségű, mocskos, szar – portékájukat ott helyben etetnék meg az ellenőrök, utána alighanem kétszer meggondolnák a kukázást.

Aki pedig a román tengerparton pihenné ki az egész éves rohanás fáradalmait, legyen nagyon óvatos! Ha nem akarja a kukatúrók koszos kajáját nyammogni, jobban teszi, ha itthonról viszi a megbízható harapnivalót.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75383/pics/lead_800x600.jpg
élelmiszer,románia,szemét
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?