Blogolj!

Karácsony Gergelyék azt sem tudják, mi Törökország fővárosa

Kecskés István

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy Karácsony Gergely stábjában csupa hülye dolgozik. Mert az kizárt, hogy az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjének nincs sütnivalója.

De, hogy valaki nem százas az MSZP-Párbeszéd környékén az szinte biztos. Karácsony Gergely némi irígységgel a klaviatúrájában gratulált az Isztambuli választás nyertesének, az ellenzéki Ekrem Imamoglunak, akit jól megválasztottak a derék törökök polgármesternek. Szép gesztus. Értelmetlen, de szép. 

A közleményben szerepel egy félmondat, ami azt támasztja alá, hogy Karácsonyéknál vagy sok volt valamiből, vagy bizonyos dolgokból kevés van. 

Reméljük, hogy a török fővárosban elért ellenzéki győzelem…

Rögzítsünk egy tényt: Törökország fővárosa Ankara. Nem olyan rég óta, csak 1923-ban kapta meg ezt a címet. A helyzet az, hogy Isztambul nagyobb település, de semmiképpen sem főbb. 

Persze van itt egy dilemma. 

Nehéz elhinni, hogy Karácsony Gergely maga püföli a billentyűket és írja be ezeket a sületlenségeket. Rosszindulatúan feltételezhetjük persze, hogy amúgy neki sincs fogalma arról, hogy mi Törökország fővárosa, de vélhetően a remek Facebook posztokat nem ő írja. Akkor ki? A Párbeszéd kommunikációs főtudora Murányi András szerintem tudja, hogy Isztambul nem főváros, már csak azért is, mert annak idején sportújságíró volt, vagyis tudja, hogy Isztambul a Galatasaray, a Fenerbahce és a Besiktas otthona és innen már illik azt is tudni, hogy az Ankaragücü és a  Genclerbirligi a fővárosi gárda. 

Akkor ki lehet ilyen sötét? Mondjuk lényegében mindegy is, hogy ki írta. Ha netán mégis Karácsony volt, akkor az az ő bizonyítványa (földrajz – 1). Ha valamelyik samesza, akkor az övé. Persze őt meg Karácsony választotta ki. Nem volt egy nagy döntés… 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/75098/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?