Blogolj!

Szanyi kapitány brutálisan szétalázta Ujhelyit és Tóthot


Az MSZP hoppon maradt exbrüsszelitája újabb levelét megírta. „Összefoglaló értékelésnek” nevezett dolgozatában betekintést nyújt a politikai hulla állapotába került balliberális törpepárt önkivégzésének folyamatába.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A „Kedves Elvtársam” felütésű klasszikus után itt van Szanyi Tibor újabb levele, mellyel jó adag sót szór a Magyar Szocialista Párt (béke poraira!) még mindig vérző sebeibe!

Szanyi Tibor: „Kedves elvtársam!"

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Szanyi Tibor, a legnagyobb király! Hálás lesz neki a történelem, mert végleg szétveri a Magyar Szocialista (és Munkás) Pártot. Köszönjük! Az ugye már eleve döbbenetes, hogy az MSZ(m)P még minidg létezik. Az állampárt jogutódjai itt garázdálkodnak köztünk, voltak már kormányon is - vannak mindenféle balesetek a történelemben -, de szép lassan azért csak a helyére kerül.

A sértett és megalázott Szanyi kapitány nem bocsátotta meg a 6 százalékos összeomlást, de leginkább azt, hogy kihagyták a „Szaknévsorból”, vagyis a többmilliós fizuval járó Európai Parlamentből. Ezért aztán ha valakinek eddig nem lett volna világos, hogy a Maszop háza táján kik, mit, hogyan és miért barmoltak el, azoknak nagyon, de nagyon felnyitja a szemét!

Az atv.hu nyomán szemezgetünk a politikatörténeti jelentőségű újabb Szanyi-esszé gyöngyszemeiből, okulásul a jelen- és az utókornak, miért ne szavazzon senki erre az ország- és nemzetromboló óriásból lett gittegyletre!

Íme tehát a Szanyi-koktél, fogyasszák egészséggel, nyári frissítőként!

Szanyi szerint az MSZP EP-kudarcához vezető út a Tóth Bertalan elnökké választását eredményező 2018-as MSZP-kongresszust követő elnökségi ülésen kezdődött, amikor a frissen megválasztott Tóth közölte az elnökség tagjaival, hogy Ujhelyi Istvánt bízza meg ügyvivőként az EP-választás előkészítésével, majd az ezt követő elnökségi ülésen újabb ügyvivőket nevezett ki „nagyszerű fizetésekkel”...

Használhatatlannak tartja az MSZP „Haza. Szeretet. Európa.” kampányszlogenjét, amely szerinte annyira általános, hogy „bármelyik párt minden további nélkül a mellére tűzhette volna, vagyis ebből kicsit sem fakad, hogy miért is kéne a szocialistákra szavazni”.

Bár Szanyi szerint az MSZP-nek volt támogatni való, helyes ötlete a „szociális Európa” képében, a párt mégsem ezzel, hanem a „van közös lista” szlogennel kampányolt, ami „hidegen hagyta” az embereket. Mindezt tetézte Láng Balázs bukott kommunikációs igazgató (saját szavai szerint) „nünükéje”, a HUEU kék szívecske. „Azon felül, hogy a kék szív pont az Európai Néppárt szimbóluma, nem kell sok spiritusz annak belátására, hogy a szavazólapokon nem szerepelt sem ‘közös lista’, sem ‘kék szív’, hanem egészen más, azaz szikáran a pártok és jelöltjeik nevei, illetve emblémái” – írta Szanyi.

Szintén katasztrofális volt a februári EP-listaállítás. A lista élére annak ellenére Tóth Bertalan került, a második pedig Ujhelyi István lett, „holott a 2018. december 14-én lezárult hivatalos jelölési folyamat eredménye eléggé világos volt, a legtöbb jelölést kapottak sorrendje: Szanyi, Gurmai, Ujhelyi”. „A listavezetőnk ehelyett egy mandátumot valójában nem akaró, a közvélemény részéről kevéssé ismert politikusunk lett, aki egy 'Jolly Joker'-ként fogta fel az első helyet. A választópolgár számára nem is lett vonzó ez a képlet” – idézte fel Tóthtal folytatott vitáját.

„A Facebookon elért törzsközönségünk, azaz nagyjából 2-300 ezer ember csak annyit látott, hogy prominenseink ámokfutásszerűen jelentkeznek be innen-onnan, egymást dicsérgetve-ölelgetve mondanak hatalmas luftokat. Aki viszont nem nézte rendszeresen a kampányfőnök élő Facebook-bejelentkezéseit, tehát a szavazópolgárok elsöprő többsége egyszerűen nem észlelte pártunk kampányjelenlétét, legfeljebb kósza plakátok, internetes reklámok jutottak el hozzá” – értékelte a kampányt.

Szanyi „kommunikációs atombombának” nevezte Bangóné Borbély Ildikó patkányozását, és súlyos hibának tartja, „Kínából (!) egy hét távollét után (!) éppen hazaérkező listavezetőnk, illetve kampányfőnökünk erre még rá is szórt néhány lapáttal a 'patkánykormány' fogalmának bevetésével, amit egy nap után – zavaros magyarázkodás közepette – vissza is vontak”.

„Ezzel az akciósorral kivégeztük a 'Haza. Szeretet. Európa' szlogenünket, hiszen Magyarországhoz méltatlan, a szeretettől roppant távol álló és az európai vezető jelöltünk Frans Timmermans által épp párhuzamosan elítélt megoldásba bonyolódtunk” – vetette papírra. Hozzátette: „Korrekciók helyett zsigerből rohangáltunk, nyilatkoztunk, amit csak betetézett, hogy a kommunikációs igazgatónk a sajtó velünk nem feltétlenül ellenséges két fontos orgánumát (ATV, Hír24) nyilvánosan és jó hangosan 'fideszbérencnek' nevezte.”

„Innentől kezdve nem véletlen, hogy a kampány utolsó hetében szinte minden média arról cikkezett, hogy az MSZP kampánya összeomlott” – értékelt Szanyi Tibor, aki szerint „Hiába próbáltuk az ellenkezőjét bizonygatni, kiváltképp mivel az utolsó napokban már azon ment a könyörgésünk, hogy a baloldali szavazók ne a 'Klárira' (ez a megnevezés önmagában vállalhatatlan), hanem a 'Bence' (dettó) mandátumáért szavazzanak ránk. Ebben az időszakban egy szánalmas Ujhelyi-Jávor 'reality-show'-t láthattunk, amelyben indirekte engem gyaláztak, mondván, hogy kettejükön kívül senki más nincs, aki oly szorgosan dolgozott...”

Lesújtó a véleménye Ujhelyi István kampányfőnöki teljesítményéről is. „Valószínűleg másként alakult volna sok minden, ha a kampányfőnökünk koncentráltan a pártunk műveleteit irányította volna, minthogy ehelyett egyféle vezéraktivistaként lényegében a saját egójával és PR-jával foglalkozott”. „Szerintem aligha gondolkozhat értelmes jövőben az a párt, amelyik a legnagyobb bukása arcát teszi európai arcává” – így Ujhelyi EP-mandátummal jutalmazott „produkciójáról”.

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/74284/pics/lead_800x600.jpg
EP-választás,Magyar Szocialista Párt,MSZP,Szanyi Tibor,Tóth Bertalan,Ujhelyi István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-12 23:34:59
Egyébiránt meg addig jó, amíg ezek egymást aprítják, hordják kardélre.
Főúr !
Kérek egy kávét !!!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-06-12 23:32:44
Ez a permanens részeg senkiházi - miután kiesett a csöcs, meg a havi kb. 4 millás jövedelem a szájából úgy vagdalkozik, mint a világtalan kardvívó. Addig, amíg kapta a "kenyéradó gazdájától" a hazaárulásért járó, busás baksist, addig nem volt őneki az égvilágon semmi baja senkivel, pláne az MSZ(M)P-vel.
Most "őpatkánysága" hirtelen megvilágosodott !!!!!
Csak emlékeztetőül, kivonat a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATA című gyűjteményből:
2.) pont: A kommunista az adott helyzet függvényében: tiszteli, segíti, besúgja, megtagadja, felakasztja, megkínozza, vagy kitaszítja elvtársait (azok családtagjait, barátait, munkatársait).
Forrás: Prof. Dr. Bokor Imre
Válaszolok
kata 2019-06-11 14:46:30
Íme a vérkomcsik igazi arca! Annyi méltóság sincs ebben a majomban, hogy emelt fővel veszítsen, és tudomásul vegye, hogy ezúttal nem az történt, amit ő akart. És mivel így esett, nem tudja türtőztetni magát. Az egészben az a legszebb, hogy mindvégig tudta pártjáról amit most kitálalt. És most sem mondta volna ki, ha ő nyeri a mandátumot. Mint a hiénák, marakodnak a koncon, ütik-vágják egymást tehetetlen dühükben. Nos kedves elvtárs, nagyon úgy néz ki, hogy eddigi parazita életének vége, ideje valamilyen becsületes munka után nézni, mert ezek után a levelek után a szentséges párt biztosan nem fogja tovább eltartani. Addig járt a komcsi kancsó a kútra, amíg beleütközött egy másik komcsi kancsóba, és a gyengébbik eltörött!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?