Blogolj!

A románok végleg elveszik az úzvölgyi temetőt és ez nem elég nekik


Azt ugye nagyjából tudjuk, hogy a román hatóságok és a román emberek eddig azt sem tudták, hogy létetik az úzvölgyi katonatemető. Most meg már a védelmi minisztértium akarja átvenni.

Fotó: MTI

Hihetetlen ez az egész. Van ugye egy katonatemető, ahol magyar hősök nyugszanak. Évtizedeken át volt az enyészeté, aztán a helyi magyarok rendbetették a kertet és méltó emléket állítottak a katonáknak. Lett szép kerítés, székelykapu, keresztek – ahogy annak lennie kell. 

Aztán jöt egy idióta román ötlet: nemzetközi temetővé nyilvánították a sírkertet, román parcellát kreáltak és ezzel elindítottak egy olyan folyamatot, aminek kicsúcsosodása volt az erőszak, amikor a román szélsőségesek törtek-zúztak a temetőben. 

A román Nemzeti Védelmi Minisztérium memorandumot készít elő, amelyben hivatalosan kéri a kormánytól az Úzvölgyi katonatemető gondozásának átvételét - közölte vasárnap Gabriel Les védelmi miniszter a Mediafax hírügynökséggel. 

Persze… Vegyétek el nyugodtan. Sőt álszenten nyilatkozzatok is. 

A temető gondozásának feladatát átvevő minisztériumi struktúrák biztosítani fogják minden országnak a jogot, hogy megemlékezzenek a harcban elesett és ott eltemetett hőseikről

– mondta Gabriel Les.

A baj az, hogy ez nem annyira nemzetközi temető ám, mint amennyire magyar. A románok csak rámondták, hogy az, mert el akarják venni. Mert nekik minden kell, ami a miénk – tudjuk még az országunkra is szükségük lenne Szolnokig. A románok egy részét zavarja a magyar és a székely zászló, a székelykapu, a magyar felirat, a magyar szó, a magyar hang. Minden, ami a miénk és amúgy mi nem akartuk nekik átadni, csak elvették tőlünk vagy maguk a románok, vagy a trinanoni béke diktálók. 

Amúgy a romániai Szabad Európa Rádió azt írja a honlapján, hogy 

hogy a temetőátalakítás ötlete éppen a védelmi minisztérium főtitkárától származik, aki még Kovászna megye prefektusaként kilátásba helyezte, foglalkozik majd az úzvölgyi sírkerttel. A román védelmi tárca főtitkári tisztségét 2013 óta az a Codrin Munteanu tölti be, aki a Ponta-kormány Kovászna megyei megbízottjaként elindította a székely zászló elleni hadjáratot. Az egykori prefektus perek tucatjait indította el a székely zászlót kitűző önkormányzatok ellen. Gyakorlatát később Hargita, és Maros megye prefektusa is átvette és Kovászna megyei hivatali utódjai is folytatták. 2015-től a Dan Tanasa blogger által alapított Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) foglalkozik a magyar szimbólumok és feliratok elleni pereskedéssel.

Ezek tényleg el akarják tüntetni a magyarokat Erdélyből. 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/74234/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-11 11:47:10
Ami a barbár állatok jellemzést illeti, azzal teljes mértékben egyetértek, mert amelyik barom egy temetőben ordít, üvöltözik, randalírozik, verekedik, köpköd, sírt gyaláz, az nem nevezhető embernek. Az egy állat !!!!!!!
Biztosan másnak is feltűnt, hogy a máskor a mondvacsinált "jogsértésekre" oly érzékeny sosos-csicska szervezetek, az spekuláns s.....gnyalói, a CEU genderhülyéi, az ingyenélő NGO-k (Helsinki Bizottság, Amnesty Internacinal, TASZ, MASZ, F...SZ, meg a többi senkiházi) hol a bodrogközi náthás 3,14csába vannak most, amikor naphosszat ugatni kellene ?! Hol van a permanens részeg juncker, a timmermans, a sz@rgentini, a macron, merkel nyanya ?!
Hol vannak a magyar s...gnyalóitok?! Hol az újhülye, a szanyi, a jávor, meg a többi hazaáruló szemétláda ?!
Játsszátok a három majmot ? >>>>>>>>>> nem lát, nem hall, nem beszél ?! Söpredékek !!!
A zsidó kitépte a nyelveteket, sz@rháziak, vagy elvonja a milliárdos támogatásotokat ?!
Tekintettel arra, hogy a pofátokat befogtátok, nyilvánvaló: teljes mértékben egyetértetek az aljas románok tetteivel, és módszereivel.
Persze, figyelemmel kísérve a több évtizedes, a magyar hazát mocskoló tevékenységeiteket - ez részetekről teljes mértékben érthető !!!!
Válaszolok
kata válasza: margit bejegyzésére 2019-06-10 21:37:16
Egyetértek Kedves Margit!
Annyit fűznék hozzá, hogy a mi városunkban van egy II. világháborús román emlékmű. A románok minden évben itt parádéznak a koszorúikkal. Mit szólnának hozzá, ha megemlékezés közben rájuk rontanánk,levernénk a koszorúkat, őket pedig kivágnánk onnan, mint a macskát? Olyan ordítás lenne, hogy egész Európa zengene tőle. A románoknál nincs jogállamiság, remélem az új Parlamenthez apellálhatunk ez ügyben, mert ezek nem kultúremberek, hanem barbár állatok! Azok voltak, azok is maradnak.
Válaszolok
margit 2019-06-10 10:41:40
A románok sem gondolkodni sem dolgozni nem szerettek, csak azon törték a fejüket mindig hogyan vehetik el mások munkájának a gyümölcsét. Hogy néz kiaz összes hadi temetőjük? Borzalmasak. A rongálás helyett inkább a kivezényelt részeg csőcseléket kellett volna befogniuk munkára az elhanyagolt román hősök temetőinek rendbehozatalára. Jó néznénk már ki, hogy a kormány mondja meg egy katonáit gyászoló nemzetnek, hogy ápolhatja-e az elesett katonai sírokat és ott imátkozhatnak-e emlékezhetnek-e? Borzalmas hogy hová fajul ez a román nép és vezetői akik még mindig a Csau rendszer bűvöletében élnek és nacionalista módon viselkednek EU-s országként. Egyáltalán mit keresnek az EU-ban? Hogy merték bevenni őket tudva, hogy egy nacionalista nép és az is marad. Vagy az EU vezetői biztatják őket?
Válaszolok
Daniel 2019-06-10 09:54:25
Ideges az oláh, hibát hibára halmoz frusztráltságában, mert száz éve a csigaszagú francia haverok nem azt ígérték nekik, hogy amint eddig is, most is, és ez után is itt leszünk és nem pusztulunk bele se Mohácsba, se Trianonba, se Párizsba!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?