Blogolj!

Kipukkadt a Puzsér-lufi?


Ha valamit lehetett előre tudni Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségével kapcsolatban az az volt, hogy a felfuvalkodott megmondóemberrel nem lesz könnyű együttműködni. És lám: az LMP fel is bontotta a megállapodását a hangoskodóval.

Akár azt is gondolhattuk volna, hogy Puzsér Róbert lesz az összellenzéki jelölt az őszi önkormányzati választásokon, ám most úgy tűnik, hogy inkább akadály lesz. A leghangosabb hazai közszereplők egyike óriási koalíciós összefogás fővezére lehetett volna, hiszen mögé állt a megszűnés szélén evickélő LMP és az egyre népszerűtlenebb Jobbik. Ennek a csodás, néhai szélsőjobb és liberális zöld összefogásnak egy feltétele volt: Puzsérnak részt kell vennie az előválasztáson. 

Viszont a hangember hétfőn rosszul ébredt, berágot és bejelentette, hogy nem vesz részt ebben a kutyakomédiában, vagyis Karácsony Gergelyt méltatlannak tartja a versenyre. 

Az előválasztáson való részvételem egyik feltétele az volt, hogy a balliberális tömb korrekt módon osztozzon a kerületi polgármester-jelöltségeken az engem támogató pártokkal. Május 26-án a Jobbik törpepárttá zsugorodott, az LMP összeomlott, a korrekt alku feltételei így számukra rendkívül szerény mértékűre szűkültek: az EP-választás eredménye alapján alig jár nekik valami. Lássuk, miként fest a korrekt osztozás a DK-MSZP-Momentum szövetség szerint

– írta felháborodásában Puzsér, aki hozzátette még, hogy

A DK és az MSZP a május 26-ai eredmények ismeretében úgy tárgyal, hogy az Orbán Viktor elismerését is elnyerné. Orbán a komplett ellenzéket aprózza fel és szorítja ki ugyanazzal a kíméletlenséggel, amellyel Gyurcsány az ellenzék erőtlenebb szereplőit. Ez kétségtelenül hatékony érdekérvényesítés, csak ne pózolna azzal a balliberális tömb, hogy ők a „demokratikus oldal”.

Összefoglalva: menjen mindenki a francba, aki nem Puzsér, vagy legalább Róbert. 

Erre az LMP ki is hátrált a jelölt mögül, mondván az felrúgta a megállapodást. És ugyanaz történt, mint május 26-án: a Momentum bejelentette, hogy indít egy jelöltet az előválasztáson. Vagyis azt követően, hogy a pirosat (MSZmP) kékre (DK) cserélték, most megint lilára (Momentum) változott a zöld (LMP). Az ellenzéki átrendeződés közben pukkangatnak kifelé a nagyra fújt lufik. 

Puzsér ma folytatta a facebookos hadjáratát és kiosztott mindenkit: 

Tudomásul veszem, hogy a magyar ellenzék vezető ereje jelenleg az úgynevezett Demokratikus Koalíció, az én válaszom azonban a végzetesen rossz kérdésre, mely szerint „Orbán vagy Gyurcsány?”, továbbra is az, hogy egyik sem. Nem leszek olyan ellenzéki politika részese, melyet Gyurcsány Ferenc vezet. Párttámogatás nélkül folytatom kampányomat a Budapestet huszadik században tartó elvtársi-nertársi pártmaffia ellen.

Ugyanakkor megköszönte a Jobbiknak, hogy továbbra is támogatja őt a jelöltségben. Ez tényleg valami rossz boházat lehet. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73929/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?