Blogolj!

Igen a magyar családokra, nem a bevándorlásra!

Pintér M. Lajos

A rendíthetetlen nemzeti elkötelezettség, a büszke és magabiztos teljesítmény, a tudatos tervezés és az előrelátó biztonság pilléreire épül a 2020-as magyar költségvetés. A tények tükrében bátorkodhatunk nagyok lenni!

Illusztráció: pixabay.com

A magyar családokat, a gyermekvállalást, illetve az otthonteremtést támogatja és a polgári kormány által eddig elért gazdasági eredményeket óvja a jövő évi költségvetés, melyet – példamutató módon – máris benyújtott a kabinet az Országgyűlésnek.

A 2020-as büdzsé a családok támogatásának költségvetése, a gyermeket nevelő családoknak nyújt segítséget és biztonságot. Ezt szolgálják a családvédelmi akcióterv intézkedései, melyektől joggal reméljük, hogy egyre több magyar család vállal majd kettőnél több gyermeket – lassan, de biztosan változtatván a nemzetet sújtó negatív demográfiai folyamatokat. Hiszen hazánk kitart mellette – ezt legutóbb az EP-választáson is megerősítette –, hogy nem a bevándorlásban, hanem a magyar családokban erősítésében, a magyar gyermekekben látja a jövőt.

Legalább ilyen hangsúlyos elem a 13+1 pontos gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítása, mert ezen innovatív programcsomag révén megvédhetők a magyar gazdaság elmúlt időszakban elért eredményei, bármi történik is a világgazdaságban. Hiszen – a jelek erre utalnak – kisebb vagy nagyobb recessziókkal mindenképpen számolni kell.

Ugyanakkor úgy tűnik, nem elsősorban és nem feltétlenül nekünk.

Európa ugyanis jelenleg csodájára jár a magyar gazdaságnak, úgy is mondhatjuk, bottal ütheti a nyomát.

Hiszen míg az idei esztendőben uniós szinten és Németországban is megtorpant a növekedés, és már Brüsszelben és Berlinben is vészharangokat kongatnak, addig a magyar gazdaság 5,3 százalékkal erősödött az első negyedévben, ami az EU-átlag több mint háromszorosa! Vagyis a magyar gazdaság teljesítménye jelenleg a legjobb a közösségben – bárhogyan is hisztiznek a jól fizetett, hivatásos honi balliberális sivalkodók és külföldi pénzügyi-politikai tartótisztjeik.

A magyar modell utat tört magának. Azt is bizonyította, hogy – miként arra többször utalt a miniszterelnök – Közép-Európa, a V4-ek, illetve Magyarország nélkül nincs európai erősödés, nincs európai fejlődés. Ez a figyelemreméltó és megsüvegelendő produkció teremti meg az alapot a családvédelmi és gazdaságvédelmi akciótervnek, melyeket nemzetközi elismerés is övez.

Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter nem ígérget, hanem folyamatosan bizonyít. Szigorú, fegyelmezett, jövőépítő költségvetési politikával. A rendíthetetlen nemzeti elkötelezettség, a büszke és magabiztos teljesítmény, a tudatos tervezés és az előrelátó biztonság pilléreire épülő költségvetéssel.

Azzal a büdzsével, mely azzal is kitűnik, hogy a rendszerváltozás óta eltelt három évtizedben a legkisebb, 1 százalékos hiánnyal számol. Volt ez máshogy is: emlékezetes, a szocialista-liberális kormányok idejében bőven 5 százalék fölötti hiányokkal terveztek költségvetéseket. Az óvatosság és a körültekintés jegyében a biztonsági tartalék mértékét minden korábbinál nagyobb mértékben, a GDP 1 százalékában határozták meg, hogy az alapokat semmilyen külső válság ne rengethesse meg. Szintén kiemelendő, hogy a Fidesz-KDNP-nek jövőre sikerül jóval 70 százalék alá szorítania az államadósságot, amit a rossz emlékű MSZP és az SZDSZ anno közös erővel tornázott 80 százalék fölé.

A tények és a számok tehát önmagukért beszélnek. Bátorkodhatunk nagyok lenni!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73951/pics/lead_800x600.jpg
család,családpolitika,családvédelmi akcióterv,gazdaság,gazdaságvédelmi akcióterv,költségvetés,Orbán Viktor,Varga Mihály
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?