Blogolj!

Opportunizmus felsőfokon – Gyurcsánynak udvarol Márki-Zay


Csúcsra járatja az opportunizmust Vásárhely vezetője. Széles nyelvcsapásokkal közelít a DK-elnökhöz, immár bölcs vezérnek festi le a korábbi miniszterelnököt, akit korábban a botkai receptet követve igyekezett kiszorítani az ellenzéki összefogásból.

Fotó: Promenad.hu/Gémes Sándor

Egyre inkább úgy tűnik, Márki-Zay Péter számára a cél szentesíti az eszközt. Vagyis a hatalom megtartása érdekében semmi sem drága, szinte minden megengedett, és szinte minden elképzelhető: az elvek és az értékek nem számítanak.

A materialista keresztény politikus bő egy éve Simicska fehér lován vágtatott be Hódmezővásárhelyre. Jobbik-logó nélküli jobbikos jelöltként a Vona-párt mellett az MSZP-be is kapaszkodott, támogatásukat alpolgármesteri pozícióval viszonozta. Miután azonban az idei EP-választás korábbi háttérszervezeteinek történelmi összeomlását hozta, Márki-Zay elvtelen sebességgel váltott irányt, és sasszézott (balra) el azoktól a formációktól, melyek – a jobbikos honanya, Varga-Damm Andrea után szabadon – anno a színpadot ácsolták neki.

Az önjelölt megmondóember és ellenzékvezér legújabb favoritjai Gyurcsány és a Momentum. Friss Facebook-posztjaiban

bölcs vezérnek festi le az őszödi hazugsággyáros bukott kormányfőt, és a sorok között világosan kiolvasható: szinte könyörög politikai támogatásáért.

„Rendkívül megnyugtatóak […] Gyurcsány Ferenc hét eleji bölcs nyilatkozatai, amikben a már létrejött megegyezések megerősítésére és nem felrúgására buzdít, ezt a tanácsot kérem minden város, település fontolja meg bölcsen”

– írja a Mindenki Magyarországa Mozgalom talajvesztetten bölcselkedő elnöke, aki egyúttal rimánkodik,

„ősszel ne a pártszempontok érvényesüljenek, hanem a tisztességes hazafiak összefogása”,

amihez külön és előre kiemelten köszöni „Gyurcsány Ferenc, valamint a Momentum” no meg utolsósorban a többi ellenzéki párt szimpatizánsainak(sic!) segítségét.

Hódmezővásárhely döbbenetesen eladósodott polgármestere vegytiszta opportunizmusával maradék politikai hitelét éli fel ezekben a napokban.

Hiszen emlékezetes, korábban mekkora elánnal támadta és kritizálta Gyurcsányt: a botkai receptet követve igyekezett őt kiszorítani az ellenzéki összefogásból, miközben persze szavazóira bejelentette igényét. Hányszor, de hányszor hallottuk a műkedvelő elemző Márki-Zaytól, hogy „Gyurcsány tömegeket mozgósít a Fidesz mellett”, hogy „a legnagyobb ajándék, amit Orbán Viktor kapott, az Gyurcsány Ferenc”, hogy „Gyurcsány soha többé nem lesz miniszterelnök”, hogy „rengeteg választót taszít”, hogy „egymillió embert visz a Fideszhez szavazni”, „amíg Gyurcsány meghatározó figura az ellenzéki oldalon, addig a Fidesz hatalma be van betonozva”, hogy „2010 előtti politikája, tettei pártját soha nem engedik 6-8 százalékos pártnál nagyobbá fejlődni”, hogy meg kell nyugtatni a magyarokat, nem a szivárványos összeborulás célja, hogy „Gyurcsány Ferenc vagy az a kormány visszatérjen”.

És hányszor, de hányszor pörkölt neki vissza a Gyurcsány-birodalom, hogy Botka László hasonló próbálkozásainak is csúfos bukás lett a vége!

Úgy látszik, a DK nem 6-8, de több mint 16 százaléka minden korábbi elvet és értéket felülír. Még Márki-Zayt is „megokosította”. (Persze kellett hozzá néhány nap, mert május 26-a sokkjából ébredve először azt prédikálta, „Gyurcsányné leváltotta Gyurcsányt”). Így lehetett Gyurcsány feleségéből nagy hirtelen „kiváló jelölt”, „a legnépszerűbb ellenzéki listavezető”, az országot másfél évtizede politikailag, gazdaságilag és erkölcsileg tönkretevő őszödi férjuramból pedig egy csapásra a legbölcsebb ellenzéki vezér, kinek bölcs tanácsait mindenkinek meg kell fontolnia.

Tanulság?

Márki-Zay tényleg pont ugyanolyan balliberális politikus, mint dicstelen elődei és pályatársai: hamisítatlan opportunista taktikai savazó, nem több, nem kevesebb.

A pillanatnyi érdek és a hatalom mindenekelőtt. De tényleg, bármi áron?

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73800/pics/lead_800x600.jpg
DK,ellenzék,Gyurcsány Ferenc,Márki-Zay Péter,összefogás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-06-01 18:55:18
Remélem Hódmezővásárhely lakói ráébredtek miféle rongyembert választottak maguknak, és ősszel úgy vágják ki az elvtársat, mint a macskát!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-06-01 16:13:00
Csak egy rövid emlékeztető a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATA című gyűjteményből:
2.) pont: A kommunista az adott helyzet függvényében: tiszteli, segíti, besúgja, megtagadja, felakasztja, megkínozza, vagy kitaszítja elvtársait (azok családtagjait, barátait, munkatársait).
Forrás: Prof. Dr. Bokor Imre
Tényleg jogosan vethető fel, hogy meddig vezethet még ezeknek a teljesen hitelüket vesztett figuráknak a lefelé vezető útjuk ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?