Blogolj!

Kiengedhetik a börtönből Szögi Lajos egyik gyilkosát


Szabadulhat H. Dezső, akit Szögi Lajos ügyében annak idején emberölés és rongálás miatt 17 évre ítéltek. Kijöhet, pedig a büntetéséből van még.

Fotó: index.hu

Eleve: soha nem szabadulhatna az az elkövető, aki Szögi Lajos meggyilkolásában tevékenyen részt vett. Soha! De ha már valakit 17 évre ítéltek, akkor az maradjon is éppen annyit a rácsok mögött, egy nappal sem szabadulhat ki előbb. Ehhez képest H. Dezső, az elsőfokú ítélet szerint június 15-től feltételesen szabadon bocsátható, de az ítélet ellen az ügyész fellebbezett. 

Meg a közel tízmillió magyar jelentős része. Meg a Jóisten. Meg mindenki. 

H. Dezsőnek 2023. október 14-ig a börtönben kell maradnia. Mert oda való. Mert olyat tett az aljas társaival együtt, amire nincs magyarázat, amivel kapcsolat nincs enyhítő körülmény, amire nincs feloldozás. 

Még az sem lehet indok,hogy a bíró szerint H. Dezső az elmúlt években olyan jól viselkedett, hogy 53 esetben kapott jutalmat, sőt érvényben lévő fenyítése sincs. Ráadásul a jövő hónapban az érettséginek is nekikezd és képzeljék önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett – beszarás… Sőt a megbánását is kifejezte – még szép. És a csúcs: a bíró H. Dezső javára írta, hogy a szánára, a méltatlan börtönkörülmények miatt megítélt kártalanítást – eleve felháborító, hogy van ilyen… – a meggyilkolt tanár családja kapta meg. Mondjuk H. Dezső ezt igazán nem akarta, csak a végrehajtó vette el tőle, de ezt tekintsük részletkérdésnek. 

A gyilkos olyan jól viselkedett, hogy az elmúlt időszakban már eltávot is kapott, az élettársa, a gyermeke és munkaadók is várják. 

Igazi mintapolgár lesz H. Dezső. Gyilkosként sétálgat majd köztünk, de sebaj, majd felidézzük, hogy milyen rendesen viselkedett a börtönben és a reményeink szerint sikeres érettségiéről is ódákat zenegenek majd. Így van ez rendjén. A sikeres önismereti tréning, hovatovább a konfilktuskezelő tanfolyam elvégzése felülír egy gyilkosságot és szabaddá tehet egy gyilkost. 

Ez nem bűn? 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73644/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-05-29 20:55:54
Egyetértek! És még meg vannak lepődve egyesek, hogy az emberek bizalma totálisan megrendült az igazságszolgáltatásban, a bírókban! Ez egyike volt annak a bestiális bandának, akik a gyerekei szeme láttára verték agyon a Tanár Urat! És mellette még fenyegették a kislányokat! És az egész azért történt, mert képtelenek a kölykeiket az együttélés elemi szabályaira megtanítani! Önismereti, konfliktuskezelő tréning! Kutyából soha nem lesz szalonna! A " civil " segítők nyilván elmagyarázták neki, hogyan kell viselkedni, amit be is tartott, hiszen a börtönben szabályok vannak. A lelkem visszakerül sajátjai közé, abban a pillanatban felejti el a tanultakat, amint ismét hasonló szituációba kerül. Az érzékenyített bíró krokodilkönnyeket hullatva, meghatódva a mintarabtól, közénk enged egy gyilkost. Kíváncsi leszek, mi lesz, ha ez a példakép megint gyilkolni fog ösztöneinek engedve. A bírót felelősségre lehet vonni utólag a helytelen döntés miatt?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-05-29 15:29:19
Ettől a magyar (i)gazságszolgáltatástól nem is vártam mást !!!!
Csak egyszer az életben érném meg, hogy egy ilyen gazember, - kiszabadulván a börtönből - az első szabad estéjén az őt kiengedő "vadbarom" családját irtja ki, csupa emberségből, jó szándékból !!!!
Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy az (i)gazságszolgáltatási maffia dicső tagjai azok után is ugyanúgy viselkednének-e, mint ahogyan - immáron sorozatban - most viselkednek az aljas gazemberekkel szemben !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?