Blogolj!

Borulnak a Botka-bástyák


A címzetes főjegyző után Botka balkeze is belebukott a VIP-parkolási botrányba: romokban hever a balliberális körökben egekig magasztalt szegedi városvezetés. A „király” mosná kezeit, de meztelen!

Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke, Mózes Ervin azóta nyugdíjazott címzetes főjegyző és Solymos László most lemondott alpolgármester a VIP-parkolóper egy gyulai tárgyalásán. Fotó: szegedma.hu

Újabb szoci dominó dőlt el Szegeden: „személyes és családi okokra hivatkozva” lemondott Solymos László alpolgármester. Botka László (ha még emlékeznek: a bukott szocialista miniszterelnök-jelölt) már-már „örökös” vörös polgármester jobb-, pontosabban inkább: balkezének megfutamodása nem érte teljesen váratlanul a politika iránt érdeklődőket, tekintettel arra, hogy egy hét múlva másodfokon tárgyalja a szegedi városvezetést behálózó VIP-parkolóügyet a Gyulai Törvényszék, és jogerős ítélet várható.

Recseg-ropog a gránitszilárdságúnak hazudott Botka-birodalom, melyet alapjaiban rengetett meg a parkolómutyi.

Előbb Mózes Ervin címzetes főjegyző ment nagy hirtelen nyugdíjba a tavasz beköszöntével, majd most Solymos László távozott, balra el. Szeged fura vörös urának legfontosabb támaszai, legszorosabb szövetségesei tűntek el bevetés közben. (Zárójelben jegyezzük meg: másik bevett Botka-alpolgi, a elvhűségéről (sem) ismert hírhedt pártfogyasztó-pártszédelgő, az ex-SZDSZ-es és egykori Együtt-oszlop Nagy Sándor pedig eközben a Momentumhoz igazolt, vagyis lehet: Fegyőrék is keresztet vethetnek pártjukra...)

Nyugdíjkorhatár ide, személyes és családi okok oda, aligha gondolhatjuk komolyan, hogy a Botka-bástyákat nem a parkolási botrány borítja fel egymás után. Közismert: a Gyulai Járásbíróság mások mellett Szeged immár nyugdíjazott címzetes főjegyzőjét, a most lemondott Solymos László alpolgármestert, valamint a Botka-kabinet (még?) vezetőjét, Kalmár Gábort felbujtóként jelentős, illetve nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek. A vádlottakat a bíróság egyen-egyenként hat-tíz hónapnyi, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, megállapítván: több száz parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek anélkül, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna.

Úgy tűnik, a politikai bizalmasok viszik el a balhét.

Merthogy rokonoknak, haveroknak, párttársaknak, elvtársaknak is jutott a fincsiből, azaz a százezres értékű ingyenes parkolóbérletekből a szoci Szegeden – vagyis olyanoknak, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A botrányos ügyet feltáró, szálára szedő és a feljelentés megtételével a helyi közélet megtisztításáért folyó küzdelemben oroszlánrészt vállaló Szabó Bálint jogász arra számít, a másodfok nem enyhít a korábbi ítéleteken, sőt! Reményei szerint akár már az első tárgyaláson, május végén jogerősen börtönre ítélhetik Botka közvetlen kollégáit.

Vagyis ez a harc lesz a végső. Így aztán érthető a solymosi sietség. (Vö. előremenekülés.)

Valami bűzlik a Botka-bunkerben, ez most már kétségtelen. A „király” ugyan mossa kezeit, de a vak is látja: bizony meztelen. Ám, mivel az igazság néha ideát van, még az is lehet, a végén tényleg megfizetnek a gazdagok.

De mikor ébred végre Szeged, és milyen lesz ébredése?

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73457/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,önkormányzat,parkolás,parkolási botrány,parkolóbérlet,Solymos László,Szeged,VIP-parkolóbotrány
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-24 11:01:52
Ez mind igaz lehet, de a nagy kérdés valóban az, hogy a " komócsin érában szocializálódott", túlnyomó részben vérvörös szegedi polgárok hogyan reagálnak minderre.
Szerintem alapvetően két eset lehetséges:

1.) Azt mondja a szegediek zöme: a mocskos jobboldal alaptalanul zaklatja, bántja ezt az áldott jó (szinte már mártírként virító) polgármesterünket >>>>>> és mégiscsak melléjük rakják az "x" -et.

2.) Végre valóban felébrednek hosszú évekig tartó téli álmukból, és felfogják, hogy botka (kisbetű!!!!) pont ugyanazt a "parasztvakító, velejéig romlott, korrupt, aljas" politikát képviseli Szegeden, mint amit a Demszky csinált húsz éven keresztül Budapesten >>>>>>> és a józan eszükre hallgatva váltanak.
Az idő sok mindent megold, szokták volt mondani !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?