Blogolj!

Jöhet a leszbikus mesefigura! A te gyereked nézi majd?


Régi vita, új elemekkel. Korábban csak arról elmélkedtünk, hogy mennyire jó, ha a gyerekek azt nézik, hogy Jerry egér irgalmatlanul megszivatja és egy-egy epizódban több alkalommal is szétveri Tom macskát. Agresszióra nevel, vagy egyszerűen csak vicces. Aztán jöttek az ázsiai szarok, amelyeket mi már nem is értünk, csak azt tudjuk, hogy mindegyik szereplőnek bazi nagy szeme van és különböző elképzelhetetlen dolgokat visznek véghez. 

A mesékről volt szó a szerda esti Ez itt a kérdésben az M5-ön. Kezdjük a lényeggel: a mese minden gyereknek fontos. Leginkább a szülő által felolvasott mese az igazi, hiszen ez segíti a belső képalkotást, de azért nyilván az sem baj, ha egy kicsit megy a tévé. Ugyanakkor a műsorban az is előkerült, hogy új hatások is érik a gyermekeinket.

Jön a leszbikus Elza a Jégvarázsban… 

Jön a gender mesehős…

Mit ne mondjak! Ezek úgy hiányoztak eddig a nevelésből, mint a huzat. Ez lehet az új trend. És ez nem a gyerekeknek feladat, hanem nekünk szülőknek. A baj az, hogy a lurkóknak néha iskolába kell mennie és ott találkoznak azon szülők, azon gyerekeivel, akik nézik, támogatják a leszbikus Elzát. És máris egymás között intézik a gyerekek a mesék hatását – ne legyünk naívak, már most is téma az iskolások között a melegek kérdése, a migránsok ügye és egy csomó minden, amivel amúgy nem kellene foglalkozniuk. 

A baj az, hogy miközben a leszbikus Elza szép lesz, színes lesz, vidám lesz, addig a mai gyerekeknek a Magyar népmesék sorozata, vagy a Mesék Mátyás királyról, esetleg a Fülesmackó már nagyon nem trendi. Lassú, nem olyan színes, nem olyan harsány – jelenlegi formájában vereségre ítéltetett a modern, gender mesékkel szemben. Hogy akkor az okos telefonokról és a videómegosztókról ne is essék szó, mert ott aztán ömlik a gyerekekre a selejt. 

A közszolgálati csatorna műsorában is egyetértettek a vendégek abban, hogy a gyeplő, a nevelés eszköze a szülőknél van. A kérdés, hogy élünk-e vele. 

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73414/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-24 12:18:53
Szerintem több évtizede ömlik a liberális szenny, az értéktelen mocsok a nyakunkba.
Válaszolok
Grimmbusz 2019-05-24 08:19:38
Most lehet, hogy nem leszek népszerű, DE......

Azzal odáig egyetértek, hogy nem kellene genderizé szereplőket rakni gyerekfilmekbe.
Azonban az egekig magasztalt Magyar Népmesékből elkaptam egy epizódot. Ebben a gazda csecsemőjét megáldotta Jézus. Látván ezt, a szolgájuk éjjel vérrel kente be a feleség száját, hogy azt higgyék, megette a csecsemőt, A gyereket pedig sajátjaként nevelte fel, kívántatva vele mindenféle vagyont magának, elvett egy királylányt feleségül,akinek hatalmas keblei voltak, mellbimbója félig kilátszott a dekoltázsnál. No, teltek az évek, a srác felnőtt, megtudta, hogy őt bizony elrabolták. A nevelőapját kutyává változtatta és parázzsal kínozta rendszeresen. Hazatérvén megtudta, hogy a valódi anyját élve eltemették. Úgyhogy 16 év után kiemelte őt a sírból, még mindig élt és tébolyában ingeket varrt. Aztán boldogan éltek.
Ismétlem: Jankovics Marcell-féle Magyar népmesék sorozat...

Szóval mennyivel is jobb ez, mint az annyira lenézett japán anime-k, vagy a Tom és Jerry?
Különben az feltűnt valakinek, hogy a magyar népmesék többségének az a lényege, hogy ha elég embert versz át / ölsz meg akkor elnyered a méltó jutalmad?
Válaszolok
kata 2019-05-23 20:23:31
Szerencsére a vidéki iskolákban falakba ütköznek ezek a deviánsok, itt még nem jött divatba,hogy a nyomokban
fellelhető kisebbség dirigál a többségnek! De ha meg is próbálnák érzékenyíteni a gyerekeket,és ilyen mocskot
bevinni,egy-két becsületes, dolgozó édesapa/anya kézzelfoghatóan magyarázná el a delikvensnek,hogy hová
menjen,és ha odaért,mit csináljon! És hisztizhetne,szaladhatna soros "civiljeihez",itt akkor sem érne el semmit!
El a kezekkel a gyerekektől!!!
Válaszolok
Erzsébet 2019-05-23 19:28:46
Haladunk! Már nem csak reklámozzák, hanem bele is nevelik a gyermekeket a devianciák kultuszába! Ha azt is figyelembe vessz-k, hogy a tiltakozást a deviancia ellen már szigorúan büntetik is, akkor igaza van annak, aki korunkat nevén nevezvén, a halál kultúrájának mondta. Nem baj, ha kihal a humanod faj és vele együtt a humánum is a Földről, mert már itt van helyettük a mesterséges robot intelligencia. Nekem egyetlen problémám mindössze annyi a változtatással, hogy a természet sokkal intelligensebb, mint a mi termékeink, hiszen még a tudomány is tőle lopkodja az ötleteit.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?