Blogolj!

EP-választás: az ellenzéknek delegáltakra sem futja…


Bukásra vannak ezek ítélve… Hogy miért, annak nagyon sok oka van, de hogy vasárnap sem az ellenzék diadalmenetéről szól majd, azt szinte biztos.

Lehet itt dumálni sok mindenről, de vannak ugye a tények, amik makacs dolgok. És vannak a számok, amelyekkel meg lehet vitatkozni, csak nem nagyon. Vasárnap az EP-választás idején 26.907 főt delegálnak a pártok a választási bizottságokba megfigyelőknek és szavazatszámlálóknak. Ebből 14.893-at a Fidesz-KDNP pártszövetség, vagyis a résztvevők 55,3 százalékát. MSZP (5.158), Jobbik (2.883) és DK (2.847) a további sorrend, a többiekkel nem is érdemes foglalkozni, mert úgy tűnik, hogy a Momentum Mozgalomnak csak a szája nagy a maga 317 delegáltjával. Tegyük hozzá, hogy az alig néhány hónapos Mi Hazánk Mozgalom is többet tudott összeszedni, mint a lilák…

Forrás: valasztas.hu

Az okokat tudjuk. Nagyon kevesen akarnak közösséget vállalni a bukott baloldal törpepártjaival. Csak az igazán elvakultak tudnak odaállni Tóth Bertalan, Bangóné, Gyurcsányné, vagy a többiek mellé. Látszik a felsorolásból is, hogy ez azért nem egy veretes brigád, a fene se akarná, hogy velük egy lapon említsék a nevüket. 

A delegáltak 55,3 százaléka a kormánypártokkal van. Ezt talán választási eredménynek is elfoganák a Fidesz és a KDNP vezetői. Aztán majd jön a hiszti, hogy alig volt ellenzéki megfigyelő. Erről aztán végképp nem a kormány, vagy Orbán Viktor tehet… 

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73421/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-24 11:51:04
Azon nincs mit csodálkozni, hogy ezek a teljesen hiteltelenné vált, un. ellenzéki gittegyletek még lasszóval sem tudják összefogdosni a megfelelő számú delegáltakat.
Az a veszély viszont tényleg fennállhat, hogy a - várhatóan - csúfos vereségük után országos csalásról kezdenek el visítozni ezek a senkiháziak. Erre a FIDESZ-nek és a kormánynak kellő kommunikációval előre készülnie kell !!!
Válaszolok
kata válasza: kata bejegyzésére 2019-05-23 20:45:39
Lemaradt,hogy persze olyan is van,hogy a pártnak nincs szimpatizánsa ,nincs kit beültetni a bizottságba.
Válaszolok
kata 2019-05-23 20:42:32
A cikk írójának tökéletesen igaza van! Abban a körzetben,ahol én is a Fidesz delegáltja vagyok,mindig a jobboldal
győz. És ezt mindenki tudja már reggel hatkor! Ha van ballibsi delegált,egész nap lapít,mint az a bizonyos a fűben! 1998-ban fordul elő először,hogy egy fiatal szdsz-es srác délig gyanúsan méregetett mindenkit,utána kicsit lazább lett,és a szavazatok leadásakor bocsánatot kért a viselkedéséért,mert neki azt mondták,hogy na-
gyon figyeljen,mert a Fideszesek csalni fognak Nem történt meg! És mivel saját szemével látta a folyamatot,be-
látta,hogy alaptalan volt a gyanakvás.Ezért kell minden hová delegált,mert másnap könnyű vádaskodni! Nem
lehetetlen,hogy azért nem delegálnak,hogy alapja legyen a kifogások benyújtásának. De persze az is benne van a pakliban / főleg vidéken,ahol mindenki ismer mindenkit /,hogy nem meri nyíltan vállalni,hová tartozik.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?