Blogolj!

Karácsonynál a zöld sem örök


Karácsony Gergely bort iszik és vizet prédikál. Avagy tiltakozik a Liget megújítása ellen, miközben Zuglóban pusztítja a zöld területeket. Úgy látszik nála sem minden örök zöld.

Nem untatnék azzal senkit, hogy milyen eredményre jutottam, amikor beírtam a google-ba a „Karácsony Gergely liget” szavakat és rányomtam a keresésre. Zugló polgármestere szerint az a csoda, ami a Városligetben készül ördögtől való. Hiába mondják neki (is), hogy ne fázzon (ne emlegesse a fakivágásokat folyamatosan), minde szép lesz, minden jó lesz és minden zöld is lesz, mert nem foglalkozik vele és még a saját szemének sem hisz, mert ő azt akarja mondani, hogy a Ligetben környezetrombolás folyik. Hazugság.

Az a kérdés, hogy mi hiszünk-e a saját szemünknek, illetve a zuglóiaknak? Persze. Nem olyan régen Balázs Géza nyelvész oldalán olvastam a következőt:

Még emlékszem a 90-es évekre, amikor Zuglóban “zöldfolyosót” tervezett a Rákos-patak mentén az akkori (mára megszűnt pártokból álló) önkormányzati vezetés (forrás: Zuglói Lapok propagandalap). Azután – a lakossági tiltakozás ellenére – gyorsan eladták Zugló szívében az utolsó nagy zöld területet. Tavaly elkezdődött az építkezés. A környék lezárva, jelenleg öt hatalmas lakótömb épül, minden zöld területet, de még a patak menti területet is elvéve. A környéken már ma sem lehet sehol parkolni, reggel és délután kilométeres sorokban állnak az autók, hogy kiforduljanak a Csömöri útra. És most erre jön több száz lakás és autó. Zuglót állítólag (baloldali) zöld polgármester vezeti, aki a Városliget megújítása ellen küzd. Ám ha ablakából kinézne, látná a háborús állapotokat mutató kerületközpontot, a Bosnyák teret, illetve az azon túl magasodó toronydarukat, amelyek Zugló utolsó zöld foltját is eltüntetik. Segítek neki ezzel a képpel.

Íme a kép: 

Ez van. A Ligetben egyetlen elhajlott fűszál miatt is tüntetést hív össze Karácsony, aki amúgy szépen lassan tönkreteszi Zuglót. Most ne is gondoljuk azt tovább, hogy amúgy mi szeretne lenni a jövőben a kerületi polgármester és az milyen hatással lenne a fővárosi zöld területekre. A „biznisz” fontosabb, mint a környezet. Látszik: a Liget nem nagy üzlet, ezért is fáj Karácsonynak, akinél a zöld sem örök. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/73021/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-18 15:38:17
Ennél a hisztikirálynál nyilvánvalóan nem a zöld szín játszik, hanem a lila (köd). Az borult az elméjére !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?