Blogolj!

A Tea és Drábik János is Brüsszelbe menne! Ön melyiket küldené oda? Szavazás!

Kecskés István

Eddig sem volt unalmas a magyar politikai élet, de most az EP-választás a felszínre hozott két újabb csodát. Van már Tea Párt és Drábik János is szeretne Brüsszelbe menni.

Íme a Tea Párt elnöke, Mezei Roland Mihály (Fotó: teapart.hu)

Hét jelölt szerepel a Tea Párt Magyarország listáján – pontosabban hat, mert a valasztas.hu oldalon az 5. hely üres, ide akár Earl Gray vagy valami ceyloni is bekerülhet – így ez az egészen új mozgalom rajta lesz a május 26-i szavazólapon és ikszelhetünk is rá. De vajon #minekmentoda ez a párt? Meg egyáltalán, mit akarnak? És miért éppen tea? Ha mondjuk Angliában lennénk és a brexit kapujában állnánk, akkor még érteném is, hogy egy teljesen komolytalan párt felvéteti magát a jelöltek közé és indul, de abban biztos vagyok, hogy nem halászlé lenne a neve, de még csak nem is csülkös pacal. Ott elmenne a tea is, de a házilag főzött pálinka hazájában értelmezhetetlen ez a névválasztás. 

A párt központja – ahol az összes tag teázhat – Kevermes településen van. Nem baj, ha nem tudja, hogy hol van ez a falu, nagyon kevesen lehetnek képben. A 2015. január 1-i adatok szerint 2045 lakója van a Békés megyei településnek – vajon lesz ennyi szavazatuk az EP-választáson? Mondjuk azt nem tudom, hogy Békés megyében hány Mezei vezetéknevű él, de kettő rajta van a pártlistán, még az is lehet, hogy családi körben oldják meg az egészet. Amúgy a teásoknak van honlapjuk, amelyen felvételi hirdetményt is találunk. 

Mit mondjak? Nem szaroznak… Van például egy ilyen elvárás: „kifogástalan életvitelnek való megfelelés és hozzájárulás az azzal kapcsolatos ellenőrzésekhez”.

Ellenőrzik, hogy fogyaszt-e teát rendszeresen. Ha igen, akkor hogy? Csak úgy magában, vagy cukorral, citrommal? Bámulatos ez!

És akkor van még egy csodás formáció: Egységes Magyar Nemzeti Néppárt. Mindenki hallott már róla! Nem… A lista élén maga Drábik János áll. Bizony! Ő maga! A nagy! Aki 80 év tapasztalatával száguldana be Brüsszelbe. Azt mondjuk nem tudni mit akarna ott csinálni, de menne. Mondjuk a pártnak van programja. Mondjuk ötlet nincs benne, de legalább létezik. 

Szavazzon. Ön melyikben bízna jobban? 

Ki képviselné jobban hazánkat az Európai Parlamentben?

Szavazok
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71915/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?