Blogolj!

Márki-Zay Péter pert veszített: fizethet és bocsánatot is kell kérnie

Kecskés István

Vajon melyik fáj jobban Márki-Zay Péternek? A kártérítés, amit fizetnie kell, vagy a nyilvános bocsánatkérés?

Többek között az a baj ezzel a Márki-Zay Péterrel, hogy fogalmatlan, vagy ahogy szokás mondani, teljesen vakon van. Emlékezetes: a műkedvelő vásárhelyi egészen pontosan azt mondta, hogy aki bemegy a hódmezővásárhelyi kórházba az az életét kockáztatja. 

Az intézmény perre ment, mert úgy vélték, hogy egy polgármester sem mondhat ilyet következmények nélkül, még akkor sem, ha az illető a Fidesztől való oktalan félelmében menekült a városvezetői székbe. Elsőfokon nyert is a kórház, aztán most a szegedi ítélőtábla is kimondta, hogy Márki-Zay Péter bűnös. (BŰ-NÖS!!!)

A kórházban várják a bocsánatkérést és a 800 ezret is, amit a betegellátás fejlesztésére fordítanak. Vagyis lényegében a perrel megteremtették a lehetőségét annak, hogy MZP végre tegyen a városáért. A fizetésre és a bocsánatkérésre 15 napja van, utóbbit a Délmagyarban kell megtennie. 

Jó ez, jó ez, de azért állapítsuk meg, hogy nagy a baj. Olyan ember vezeti az alföldi várost, aki nem tudja, hogy mit és hogyan mondhat. Fogalma sincs arról, hogy a szavainak milyen következményei lehetnek. Szerencsére sosem voltam még a hódmezővásárhelyi kórházban (sem), de nem gondolom, hogy egy túlélő túra lenne az általános kivizsgálás. Márpedig a műkedvelő polgármester alaposan megingatta a kórházzal szembeni közbizalmat. Ez a sors vár rá is. Inog majd a köznek a bizalma. 

Amúgy ez a szegény ember, aki nem is tudja hol van másik két ügyet is bukott kedden. Ezek is azért indultak, mert ész nélkül beszólt két embernek, egy vállalkozónak és egy volt köztisztviselőnek. A jogerős ítéletek szerint szintén fizetnie kell MZP-nek. Lehet, hogy a lokális üldözött nem gazdag, de igazából a vásárhelyiek szegények… 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71846/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?