Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Böjte Csaba: „Tisztelettel gratulálok a román hatóságnak!”


Magyarellennesség miatt büntetett meg a román hatóság két tévécsatornát. A hírre reagált Böjte Csaba is.

Fotó: MTI

A ferences szerzetes őszinte csodálkozással fogadta az örömteli döntést. 

Csodálkozom a kicsi, szűk szívű embereken, akiknek a szívébe csak néhány ember vagy csak egyetlenegy nemzet fér bele! Én székely vagyok, de ugyanakkor magyar is, és az egész Kárpát-medence belefér a szívembe! Nincs az a tája e gyönyörű medencének, ahol nem érzem otthon magam! És nincs olyan itt élő nép, mely felé örömmel ne tudnám kinyújtani a kezemet! Gyermekvédelmi otthonainkban megtalálható a fehér és a fekete csokoládé minden árnyalata, és mindenik gyermek az én gyermekem! Tiszta szívvel állíthatom, hogy mindenik gyermek kedves, aranyos, szeretetre méltó! 

Románia nem a választott hazám, de mégis az otthonom! Sok - sok román embert is gyóntattam az évek során! A gyóntatószék térdeplőjére rogyva lettek nagyok szememben az emberek! Ennek az országnak állampolgáraként soha nem mondtam rosszat e tájról és annak szülötteiről, hisz ők is drága szülőföldemnek gyermekei! Az évek alatt mindent mit kaptam hazahoztam, hogy gazdagítsam az itt született gyermekeket! Tudom, hogy sokfélék vagyunk, de azt is tudom, hogy együtt e térséget tündérkertté tudjuk tenni és egymás nélkül pokollá válik az életünk! Hiszek az összefogásban, abban, hogy a szeretet országát, Isten országát itt a Kárpát-medencében és az egész nagyvilágon, Jézus Krisztus vezetésével fel tudjuk építeni!

Tisztelettel gratulálok a román hatóságnak, amiért azonnal és keményen fellépnek azok ellen, akik vétenek a jó testvériség ellen, akik a televízió adta lehetőséggel visszaélve, az erdélyi magyarokat bántották! Imádkozom mindazokért, akiknek szívét a gyűlölet beszűkíti, akik nem Isten drága ajándékát látják szülőföldjükön élő, dolgozó, imádkozó testvéreikben, hogy tágítsa szívüket Megváltónk értünk dobogó szíve szerint! 

A szeretet végső győzelmében bízva, 

Csaba t. 

Példamutató sorok a gyűlölet kellős közepén. Naponta érkeznek a hírek arról, hogy a román hatóság büntetik az erdélyi magyarokat, mert mondjuk a nemzeti zászlót, vagy a székely lobogót merik használni. 

A Realitatea TV és a B1 tévécsatorna korábban műsoraiban hazudozott a magyarokról és uszított a legnagyobb erdélyi kisebbség ellen. Előbbi 20, utóbbi 15 ezer lejes – vagyis többmillió forintos –bírságot kapott. Végre. Tényleg csak gratulálni lehet a román hatóságoknak, hogy egyszer az életben hoztak egy példás ítéletet. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71453/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-16 16:10:06
Nem is tudom elképzelni, hogy mi történt a magyarellenességéről elhíresült Romániában !!!!!!
Lehet, hogy a végső döntést hozó valami erős, tiltott tudatmódosító szert szedett az ítélethirdetés előtt ?!
Böjte atyának gratulálok a szívből jövő, őszinte, tiszta, világos, és gyors reagálásához.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?