Blogolj!

Behisztiztek a románok, mert kormányuk az RMDSZ seggét nyalja


Vastagbőr! Miközben Erdély elrablásának centenáriumán csúcsra jár a magyargyűlölet, egy román hazafias társaságnak van képe azon hisztizni, hogy a kormányuk prostituálódik a magyarpárttal.

Fotó: Főtér.ro

Uszító, magyargyalázó feliratok, átfestett helységnévtáblák, elrománosodó magyar falvak, városok ide, ellehetetlenített magyar nyelvű oktatás, a magyar zászló kitűzése miatt gúnybűntetett polgármesterek, ártatlanul bebörtönzött székelyek oda: a történelemhamisításban világrekorder Dáko-Romániában akadnak, akik szerint az állam túlságosan is magyarjainak kedvez.

Nehéz eldönteni, hogy az ember sírjon vagy nevessen, mikor Erdély elrablásának centenáriumán nemcsak a magyargyűlölet, de a korlátolt, szemellenzős hülyeség is tombol keleti szomszédunknál.

Az Avram Iancu Hazafias Kulturális Társaság – merthogy erre a dicső dalárdáról van szó – nagyon elszomorodott – írja a Főtér.ro. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc császárhű magyarmészárosáról elnevezett gigaromán hazafias népfront nagy vonalakban amiatt hisztizett be, hogy aszondja: a román kormány mindig kinyalja az RMDSZ seggét, a románok pedig menekülnek a Székelyföldről. Nekik legyen mondva. 

A Iancu-(fa)jankók friss böfögése (értsd: országos találkozójukon kiizzadt határozatuk) kapcsán a Főtér.ro emlékeztet, leginkább akkor szokták elveszíteni az eszüket, amikor valami „vérlázítóan magyar” történik Románföldön. Dührohamot kaptak például, amikor a kolozsvári Erdélyi Történeti Múzeumban kiállították a magyar Szent Korona eredeti technológiával készült másolatát. Hogy oda ne rohanjak!

Ezúttal arra hivatkozva hullatnak krokodilkönnyeket a román farkasok, mert fogy egyes (román) falvak lakossága, és romlik egyes (román) falvak társadalmi-gazdasági helyzete. No meg nem ápolják, nem őrzik-védik eléggé a (román) nyelvet és a (román) kultúrát. Nem mellesleg – vizionálják –

„egyre több Hargita és Kovászna megyei román hagyja el otthonát, mert a román állam magukra hagyta őket, a román kormány pedig folyton lefekszik az RMDSZ-nek.”

Hab a tortán, hogy azt hazudják, minden eszközzel támogatják a nemzetiségek és vallási felekezetek közötti tolerancia, kölcsönös megértés fejlesztését. És nem szakad rájuk a plafon?!

Miközben gőzerővel zajlik az anyaországon kívül rekedt magyar területek lopakodó, soha nem látott mértékű elrománosítása...

Ennyire európéer hát Románia így 2019-ben. Sargentini, Verhofstadt, Juncker, Timmermans és Weber és a többi disznófejű nagyúr persze kussol és lapít, mint brüsszeli szar a fűben.

Ezek meg itt a szomszédban röhögve hazudnak reggel, éjjel meg este. Hogy az elgurult gyógyszerről már ne is beszéljünk...

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71421/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,magyarellenesség,magyargyűlölet,magyarság,románia
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Kitalátor bejegyzésére 2019-04-15 10:33:56
Na végre, megszólalt a mindent jobban tudó, tévedhetetlen, mindenbe és mindenkibe belekötő, liberálbolsevik bértollnok.
A román helyzet, azon belül a székelyek elnyomásának több, mint százéves története mit sem számít ennek a "gyökkettőnek".
Neki a "be" igekötővel - és persze nyilvánvalóan a cikk szerzőjével - van kiengesztelhetetlen ellentéte, búja-bánata !!!!
Ha az egész "jelenséggel" kapcsolatban ennyi az összes, érdemi mondanivalód, akkor meg kell állapítsam, hogy ez a hozzászólás nagyjából annyit ér, mint egy f.ng.
Jobb lett volna benntartani !!!!
Válaszolok
Kitalátor
Kitalátor 2019-04-15 09:52:09
A "be" igekötő oktalan, modoros és buta használatának divatja nemzetgyalázás, édes anyanyelvünk elleni durva vérfertőző erőszak.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?