Blogolj!

MSZP-s köszöntés: „Kedves elvtársak!”


Úgy van ezzel a tisztességes ember, hogy az „elvtárs” szó hallatára összeugrik a gyomra, ökölbe szorul a keze és egyből a kommunizmus jut az eszébe. És ez a szó a mai napig is része az MSZP-s beszélgetéseknek.

Fotó: MTI

„Kedves barátaim, kedves elvtársak!” – így kezdődött a szocialisták eligazítása ez EP-választási kampány kezdetén. Döbbenetes! 2019-ben ezek elvtársaznak. Éppen úgy, mint Rákosi Mátyás, Kádár János, vagy az összes többi senkiházi kommunista gyilkos. 

„Kedves elvtársak!” – szólt Ujhelyi István és Tóth Bertalan a kétszáz – vagyis az összes… – aktivistához. Teszik mindezt úgy, hogy közben a demokráciáról, illetve annak a sajátos értelmezéséről papolnak. És még meg is próbálják elmagyarázni, hogy ez így rendben van. 

Ez a korosztály most már felejtse el ezt a jobboldali propagandát, hogy a hatvanas években mit jelentett ez a szó Magyarországon. Az egész EU-ban, az európai szocialista pártcsaládban minden barát, aki ennek a közösségnek a tagja, elvtársnak szólítja egymást

– nyilatkozta Ujhelyi, vagyis a probléma sokkal nagyobb, mint gondolnánk, mert ebből az derül ki, hogy nemcsak lokális idiótákról van szó, hanem globális bolondokról is. Felsorolhatnánk, hogy a „kedves elvtársak” hány ártatlan ember halálát okozták a kommunizmus idején. Mondhatnánk, hogy a „kedves elvtársak” miket tettek az emberek ellen, de ne tegyük, mert Ujhelyi szerint ez csak jobboldali propaganda és ezt el is kellene már felejteni. 

Szegény, tényleg nem tudja miket beszél. Ezt nem lehet elfelejteni, már csak azért sem, mert a „kedves elvtársak” nemcsak a hatvanas években fejtették ki áldásos tevékenységüket, hanem a hetvenes és a nyolcvanas esztendőkben is. A túlélők itt vannak még köztünk. Naponta találkozhatunk azokkal az emberekkel, akiknek az életüket, a családjukat tették tönkre a „kedves elvtársak”.

És ezt kellene elfelejteni, mert Ujhelyi szerint ez is csak egy szó. Mert néhány barom „kedves elvtársak” köszöntéssel örül egymásnak. Talán még csókolóznak is… 

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71405/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Imre 2019-04-14 18:00:20
ÚJHELYI PSITIKE GÁTLÁSTALAN MAGYAR HAZAÁRULÓ AKI KÉT FORINTÉRT ELADNÁ SZÉP HAZÁNKAT.- EGY UTOLSÓ KOMMUNISTA FÉREG.HELYÉBEN SZÉGYLNÉK A MAGYAR HAZASZERŐ EMBEREK SZEMÉBE NÉZNI. HA A TÜKÖRBE NÉZ EGY OCSMÁNYFÉREGGEL SZEMBESÜL.
Válaszolok
Ernest 2019-04-14 11:43:55
Újhüj(ly)e mutassa be a 4 millás szaunamedence számláját, utána a többit amiből a háza megújult!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-04-14 09:53:07
Mit vár bárki is ettől a "hótalkoholista", húgyagyú ökörtől, meg az "efftársaitól ?!
Pici adalék még a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATA című összeállításból:
1.) pont: A kommunista mindig és töretlenül hű Marx–Engels–Lenin–Sztálin-Rákosi-Kádár eszméjéhez.
2.) pont: A kommunista az adott helyzet függvényében: tiszteli, segíti, besúgja, megtagadja, felakasztja, megkínozza, vagy kitaszítja elvtársait (azok családtagjait, barátait, munkatársait).
3.) pont: A kommunista mindig hazudik: kicsit, nagyot, még nagyobbat, nyilvánosan, logikátlanul, betegesen és szégyenkezés nélkül.
(Forrás: Prof. Dr Bokor Imre)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?