Blogolj!

Kapaszkodhat a Néppárt: a radikálisok Európa élén látnák Orbánt!


Csúcsjelöltek, akik rendbe tehetnék Európa ügyeit: Matteo Salvinit vagy Orbán Viktort tartaná alkalmasnak az Európai Bizottság vezetésére egy befolyásos német politikus.

Orbán és Salvini: az új Európa erős emberei? Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapaszkodhat a rohamtempóban weberizálódó Európai Néppárt! A balra kacsingató, liberális jellemvonásokat mutató, fényre zöldülő EPP-nek nagyon össze kell szednie magát (értsd: nemzeti, keresztény, bevándorlásellenes „visszafordulat), amennyiben tartósan és hosszú távon a soraiban akarja tudni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és pártját, a Fideszt.

A kontinensünk identitását védő, és a nemzetek szuverenitásának gyökereibe kapaszkodó európai erők vezéralakjának számító kormányfő a napokban újabb fontos bevándorlásellenes programcsomagot tett le az asztalra: nem titkolt célja, hogy nemzeti, keresztény alapokon újítja meg Európát. Mielőtt elsüllyedne a multikultira pingált iszlám tengerben. Hogy a Néppárton belülről vagy azon kívülről, valószínűleg csak május 26-a után derül ki, hiszen Orbán többször leszögezte: a „függő” helyzetről az EP-választást követően, az eredmények, valamint az EPP viselkedésének ismeretében dönt MAGA a Fidesz.

Mindenesetre a miniszterelnöknek nem kell izgulnia, ha a politikai szempontból ingadozó középparaszt Manfred Weber vezette EPP a szocialisták, a liberálisok és a zöldek képében kapja meg a soros iránymutatást. Tárt karokkal várja a kőkemény bevándorlásellenes, kevesebb Brüsszelért és több nemzeti hatáskörért küzdők politikai alakulata. Mi az, hogy! A Matteo Salvini olasz belügyminiszter, Liga-vezér körül formálódó nemzeti radikális, szuverenista erők ugyanis komoly szerepet szánnak neki, amennyiben úgy dönt: kívül tágasabb!

Az olasz Corriera della Sera című napilapnak nyilatkozva ugyanis a „Népek és Nemzetek Európai Szövetségébe” tartó Alternatíva Németországért (AfD) szászországi vezetője, Jörg Urban egyenesen azt mondta:

bízik benne, hogy a Fidesz végül kilép a balra sodródó EPP-ből, és a nemzeti radikálisokhoz csatlakozik, mert ez esetben Orbán Viktor lehetne a szuverenista csoport európai vezetője és csúcsjelöltje az Európai Bizottság élére.

Több mint jelzésértékű. A befolyásos német politikus szerint ugyanis jelenleg egyedül Salvini alkalmas a feladatra a jobboldali radikális szövetségben, ő viszont éppen hétfőn jelezte Milánóban, nem pályázik a posztra. Szóval Salvini és Orbán, akiket a minap Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi főtanácsadója is Európa két legfontosabb politikusának nevezett...

Lehet, hogy kívül tényleg tágasabb?

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71212/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,EP-választás,Európa,Európai Néppárt,Európai Unió,Matteo Salvini,migráció,migráns,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-09 15:31:43
Na, végre egy megfontolt, igaz, okos szó a németektől !!!!
Szerény véleményem szerint sincs semmi keresnivalója, - és nincs is igazán jövője - a FIDESZ-nek és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak egy olyan szedett-vedett, liberálbolsevikokkal, dinnyepártbeliekkel (gyengébbek kedvéért: a "zöldek", tőrőlmetszett kommunistákkal teletűzdelt EP pártban, amelyiket ráadásul ez az agyament Weber akar (szeretne) vezetni.
Új - reméljük a legkedvezőbb - választás után >>>> új pártcsalád >>> új tét >>>>>>>>> új nyeremény !!!!
Fog ez menni gyerekek, csak türelmesen ki kell várni a májusi választások végét !!!!
Hajrá Magyarország ! Hajrá magyarok !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?