hirdetés
Nem vitték el a főnyereményt a hatos lottón
Nyerőszámok: 7 (hét), 12 (tizenkettő), 27 (huszonhét), 39 (harminckilenc), 40 (negyven), 44 (negyvennégy). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 41 darab, nyereményük egyenként 353.415 forint; 4 találatos szelvény 2.447 darab, nyereményük egyenként 5.920 forint; 3 találatos szelvény 39.751 darab, nyereményük egyenként 1.420 forint.
Blogolj!

Most akkor ki találta fel a dobozos fröccsöt?

Dorogi László

Fröccsöt készíteni nem egy nagy ördöngösség. Kell hozzá bor - lehetőleg fehér, de jó a rozé és ad abszurdum a vörös is - meg szóda. Vagy manapság már inkább ásványvíz. Bárki képes a mechanizmus elsajátítására, maximum az arányok okozhatnak némi fejtörést. Mert ugye minden fröccsnek megvan a maga neve és a hozzá tartozó bor-víz aránya.

Dobozos fröccsöt készíteni már egy fokkal nagyobb kunszt, hiszen ennek a frissítő italnak éppen az a lényege, hogy friss és akkor készül el, amikor isszuk. A hideg, buborékos bor, ami kellemesen hűti le a felhevült gazdatestet, ami a negyven fokos nyári kánikulában olyan kellemesen áll a fejbe, mint a leglágyabb kapanyél - nincs is ennél jobb érzés. Előre gyártott fröccs készítésével egyébként már bő egy évtizeddel ezelőtt is kísérleteztek pincészetek kis hazánkban - Németországban és Ausztriában már akkor is népszerű terméknek számított a lényegében fröccsnek minősíthető Spritzer -, csakhogy 2015-ig az előre palackozott, vagy dobozba zárt fröccs az egyéb bor kategóriájú termékcsoportba tartozván 94 forintos jövedéki adóval volt megáldva. Ki lett volna olyan hülye, hogy literenként ennyit fizet egy puritán frissítő gyártása után? Pedig tesztjelleggel már akkor is nagyot ment a kompakt fröccs értékesítése egy-két fesztiválon.

Az előre gyártott fröccs tökéletes minőségének titka néhány speciális gyártási technológiában rejlik, hogy a buborékos bor ne csak egy felvizezett, szénsavát vesztett lötty legyen felbontását követően, hanem megtartsa karakterisztikáját. Ezt a technológiát fejlesztette ki - állítása szerint - a magyarországi palackozott fröccsök piacának császára - és eddigi egyetlen szereplője -, Vasuta Gábor, a Vasuta Fröccs alapítója. Vasuta úr állítása szerint, csak és kizárólag az általa megálmodott technológiával lehet jó minőségű előre gyártott fröccsöt készíteni, aki tehát megpróbálkozik hasonló mutatvánnyal és ne adj Isten, sikerül is neki kivitelezni azt, az biztosan ellopta az ő szellemi csecsemőjét. Mint például Tibi atya, aki néhány napja dobta piacra saját márkás dobozos fröccsét.

Tibi atyáék két évvel ezelőtt vették fel a kapcsolatot Vasuta Gábor cégével, hogy egy projekt keretein belül közösen áruljanak előre gyártott fröccsöt. Tibi atya blogbejegyzésében úgy fogalmazott, valóban volt szó korábban együttműködésről, de Vasuta Gábor tárgyalási stílusát, illetve elavult üzletszemléletét alkalmatlannak vélte bárminemű koprodukcióra. Tibi atyáék a Bubee Hngary Kft.-vel kötöttek végül szerződést, ez a cég biztosítja számukra a dobozos fröccs gyártásához szükséges gyártási technológiát, ám Vasuta Gábor most azt állítja, hogy ellopták az ötletét és száz százalékosan lemásolták azt a gyártási technológiát, amelyre szabadalma van. Illetve csak szabadalmi kérelme.

Vasuta Gáborék 2013 áprilisában adtak le egy szabadalmat, ami jelenleg is elbírálás alatt áll, amit, ha engedélyez a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, visszamenőleg is érvényesíthető. Ez viszont csak a Vasuta Fröccs által gyártott palackozott fröccs készítésének eljárására vonatkozik, magyarul csak és kizárólag ezen paraméterek mentén gyártott, előre palackozott fröccsöt nem készíthet senki más. Tibi atya egyértelműen leszögezte, hogy ő ezt a technológiát nem használja. Miért is? Mert kipróbálták és szar volt a végeredmény.

Vasuta Gábor most azzal fenyegetőzik, hogy ha április 10-ig nem sikerül megállapodniuk Tibi atyával, olyan dokumentumokat hoz nyilvánosságra, amelyek egyértelműen az ő igazát bizonyítják, de könnyen lehet, hogy ez puszta üres nyomásgyakorlási kísérlet. Tibi atya szerint ugyanis ez az egész eset pontosan olyan, mintha egy autógyár azzal támadna egy másikat, hogy ők is autót gyártanak. Nem ugyanaz a technológia, nem ugyanaz a minőség, nem ugyanaz a motor és nem ugyanaz a kasztni, magát az „autót” általában pedig nem lehet levédeni, legfeljebb bizonyos eljárásokat, amivel bizonyos autók elkészülnek.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71141/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?