Blogolj!

Újabb választás elől szökött meg Fodor Gábor mérhetetlen törpepártja

Pintér M. Lajos

A Liberálisokra még a régi vicc sem igaz, hogy: pedig igény az lenne rá. Merthogy rájuk konkrétan senki se kíváncsi.

Fodor Gábor és pártja (értsd: pár társa) megint nemet mondott Európára (azaz az EP-választásra). Fotó: MTI/Marjai János

Politikai gyászhírt szolgált fel az LMP-s partiarc, Ungár Péter Azonnali portálja a pénteki ebéd desszertjeként. A döbbenettől még mindig nem térek magamhoz!

Nem indul a Magyar Liberális Párt az EP-választáson – míg a többiek éppen a kampánypisztolyt sütögették, imigyen állt elő a farbával Szabadai Viktor, a viccpárt budapesti választmányának elnöke. Arról a baráti társaságnak is vékony gittegyletről van szó, melynek főpolgármester-jelöltjét még Hadházy Ákos sem ismeri – lazán összekeverte az Alapjogokért Központ elemzőjével –, s melynek fő erénye, hogy érdemi teljesítmény nélkül is valahogy mindig kifocizik magának egy parlamenti mandátumot. (Patkóarca éppen az „anya” elnevezés eltörlése és a különféle LBQTXYZ-neműek egyenjogai mellett bőszen kardoskodó Anett.)

Persze konyhakész magyarázat is van a „nem indulásra”, stílszerűen amolyan libernyák: könnyfakasztóan szomorú, de nem valósult meg a megálmodott szivárványellenzéki közösködés, ezért

„nem akarják, hogy a rájuk adott szavazat elvesszen és a Fideszt segítse, ráadásul pénzük sincs”.

Azzal most ne törődjünk, hogy Fodor Gabi brigádja templom egerét játszik a vég nélküli szappanoperában. Ami azt illeti, hogy a május 26-án 5 százalékot el nem érő pártok szavazatai automatikusan a Fideszt segítenék; nos, ezt az oltári szamárságot pedig kristálytisztán cáfolta a volt SZDSZ-guru – azaz liberális – Horn Gábor mint a Republikon választási szakértője minap az ATV-n. (Ahol felhívta a figyelmet, de nagy kár, hogy Szabadai uraság amúgy egyáltalán nem ismeri a választási matekot...)

Nézzük meg, valójában hír-e, hogy a Liberálisok nem indulnak az EP-választáson. Nem, egyáltalán nem az.

Hiszen a 2013-ban gründolt Fodor-törpepárt valójában még EGYETLEN valamirevaló országos szintű MEGMÉRETTETÉSEN SEM indult el önállóan, egyedül, úgy tisztességesen! A 2014-es parlamenti voksoláson a balliberális Összefogás, 2018-ban az MSZP és a Párbeszéd listájára kapaszkodott fel a mérhetetlen potyautas, mely a 2014-es EP-választáson sem mérettette meg magát. Ahogy tehát most is elmenekült a rajtvonalról.

Nem véletlenül, hiszen azonnal elvált volna a fekália a víztől, miszerint – lásd a fenti viccet – még igény sem lenne rá. Mert ami nincs, az amúgy el sem tud veszni (mármint a szavazat).

Szabadai Viktornak tehát innen üzenjük: legközelebb akkor szaladjon bejelenteni, ha valahol, netán, véletlenségből elindulnak. Addig pedig – Bangóné után szabadon – Bősz Anett is jobban teszi, ha kikapcsolja...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/71117/pics/lead_800x600.jpg
EP-választás,Fodor Gábor,liberális,Magyar Liberális Párt,választás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?