Blogolj!

Budapest megpályázza a 2032-es olimpiát?


Durva lenne… Alig több mint két évvel ezelőtt végezte ki az álmainkat a Momentum nevű, szemmel láthatatlan mozgalom, most pedig jöhet az új pályázat?

Nem lehet elfelejteni a Momentumnak ezt az országra mért csapást – az igazi lila majmok… –, amikor kicsinálta a 2024-es olimpiai pályázatot, aminek állítólag reális sansza volt a győzelemre. Elvették az álmainkat, de marha boldogok lettek tőle, mert ez Orbán Viktor terve volt és jól kibabrált vele ez a mérhetetlen népszerűséhű párt. 

Aztán most jön Aján Tamás és bemondja az InfoRádióba, hogy 2032-re újabb magyar pályázat jöhet. 

Budapest is szemezgeti azt, hogy megpályázza, ha úgy alakul minden

– mondta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagja. Elvonatkoztatva attól, hogy a mondat egy kicsit fura, lássuk be, hogy szép terv, de csak egy esetben van értelme: ha a két Korea nem ad be közös pályázatot. Ha ugyanis összefog észak és dél, akkor senkinek nem lehet sansza, mert annak akkora világpolitikai jelentősége lenne, ami mai ésszel felfoghatatlan. Ha nincs a nagy összefogás, akkor talán érdemes lehet nekifutni. 

Azt is tudjuk, hogy mi lesz az első lépés: Fekete-Győr András és a Lenin-fiúk már hegyezik is a ceruzájukat és aláírásgyűjtésbe kezdenek. Ami rém szórakoztató, mert megint egy olyan pártrtól beszélgetünk, amely egy éve mindössze 175.229 szavazatpt kapott. Amúgy lehet, hogy már most is beindulnak és elkezdenek egy kampányt annak érdekében, hogy Budapest ne is pályázzon, ne is gondolkodjon, ne is lépjen. 

Az aláírásgyűjtés nem olimpiai szám, pedig a Momentum csak abban jó. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/70980/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?