Blogolj!

Végre! Az Ikea megmondja nekünk, hogy mi is a család!


Ezt jól összerakták. Kár, hogy a bútorbolt politizálni kezdett… 

Azt mondja egy Twitter üzenetben a svéd üzletánc, hogy

A család az, akivel megosztod az ágyadat, az asztalodat, a fogkefetartódat. A család az, aki ismeri a wifi-jelszót, aki nem csinál problémát abból, hogy a wécédet használja, és a vécékefédet is. A család, aki megjön, anélkül, hogy előtte szólna, aki azt mondja, "ma este én főzök", a család, akitől otthon érzed magad. Ez természetes, nem? Természetes.

Értjük, ugye? 

A svéd üzlet szerint a család ez nem egy férfi és egy nő kapcsolata, amelyben egy idő után gyerekek is vannak. Mondjuk az egész fogalmat bútorközpontúvá silányította a cég: ágy, asztal, fogkefetartó, wécé… De valahogy igazából nem ez az oka, ami miatt nem lehet egyetérteni a sárga-kékekkel. 

Mert ugye a család igazából egy férfi és egy nő, szerelmen alapuló kapcsolata, amiben nemcsak ketten vannak, hanem ott cseperednek a gyerekek is, akik simán kimaradtak ebből a (reklám)videóból. Ha stílusosak akartak volna lenni, akkor azt beletehették volna, hogy a család összeszerel egy gyereket… A kisfilmben van fehér ember és fekete is, férfi és nő is. Egyedül ülő nő, mobilt nyomkodó ember, egymásnak háttal álló pár. Ez lenne a család az Ikeának. 

Amúgy az egész nem más, mint politika. Veronában családügyi konferencia zajlik, amelyen felszólalt Novák Katalin államtitkár, valamint Matteo Salvini olasz belügyminiszter is. A „haladó” értelmiség szerint ez a tanácskozás nem valami píszí… Ebbe a buliba szállt be az Ikea is… Bravó. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/70893/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?