Blogolj!

Minek annak ellenség, akinek KariGeri a barátja?


A magyar politikai élet első számú kaméleonja pár perc alatt három – elvileg szövetséges – pártba, gyalogolt bele, hiszen ha lúd, legyen ugyebár jó kövér. És hát egy pofon nem is pofon...

Fotó: atv.hu

Van a mi kis magyar belpolitikai életünknek egy fekete öves köpönyegforgatója. A honi politikai paletta első számú kaméleonja: Karácsony Gergely. Tudják, a politikus, aki mindig valami akar lenni (mindig más, mikor mi), de általában soha semmi nem lesz (na jó, Zugló élére egyszer belandolt). Arról a penge agyú gondolkodóról és egyenes gerincű közszereplőről van szó, akiről még saját testvére is kis kábé azt mondta, ha bottal kergetik sem teszi a neve mellé a miniszterelnök-jelölti X-et.

Ez a lánglelkű fotelforradalmár brillírozott a Gyurcsány-kormány mellett, majd az LMP-hez húzott a szíve, hogy aztán kiszakítsa belőle a Párbeszédet, majd az Együtt testén is keresztülgyalogolva az MSZP emblémájává nője ki magát. (Azé a szegfűs párté, melyről korábban azt csacsogta, jobban utálja, mint a Fideszt. Persze kicsire nem adunk, nagy meg nem számít.)

No, ez a KariGeri jelenleg éppen Budapest főpolgármesterségéről álmodozik, és összezárná maga mögött a szivárványos horrorkoalíciót. Ami persze nem megy zökkenők nélkül. Nevezett fiatalember kedden az ATV-ben járt, és Egyenes beszédre ítéltetett. Ha már így járt, rögvest bele is rúgott egyszerre három – elvileg szövetséges – pártba, hiszen ha lúd, legyen ugyebár jó kövér. És hát egy pofon nem is pofon.

Az LMP-vel kezdte, melyről megemlítette, testületi döntést hoztak, hogy az önkormányzati választáson a területi szervezeteik bárkivel együttműködhetnek bármilyen módon.

„Kár, hogy hét évet kellett rá várni. Ha ezt a döntést hét éve meghozza az LMP, akkor én ma LMP-s politikus vagyok”

– hozta rá a szívbajt a fényre zöldülő Keresztes-hadakra.

A Momentum következett, melynek elnöke, Fegyőr elvtárs szerint „hordott már a hátán a föld erősebb lelkű vezetőket, mint Karácsony Gergely”. Nosza, érkezett a riposzt, akár a lila füstgránát: emberünket a momentumos „fanyalgás” nem érdekli, hisz

„befelé nyilván mindenki vetít, hogy ők milyen nagyszerű párt, és elnézést kérnek, hogy nem tudtak előállítani egy másik jelöltet”.

Stílszerűen a színtelen-szagtalan szocik pocskondiázásával tette fel koronát teljesítményére KariGeri. (Még szerencse, hogy Puzsér és a Gyurcsány család kivesézésére ezúttal nem maradt ideje.) Habként fújta a tortára, hogy

az MSZP Zuglóban mutyizik(!) a Fidesszel, háttéralkut kötöttek, amivel szemben „őmártírsága” tehetetlen,

és ezért bukik a kerület – fővárosi listavezetőként – több száz millió forintot a parkoláson.

„Ez elég nagy baj, és elég rossz hír arra nézve, hogy én egyébként milyen politikai közösségnek a tagjaként indulok ezen a választáson”

– böfögte még fel dicstelen önkritikával.

Mit is tehetnénk hozzá ehhez a szánalmas vergődéshez? Tán annyit, hogy barokkos túlzás politikai közösségnek nevezni egy szanaszét szaladt elvtelen kondát. Avagy a viccellenzék fővárosi egységében továbbra is csak a kétség a bizonyos.

Amúgy meg minek annak ellenség, akinek olyan megbízható, elkötelezett és remek barátai vannak, mint Karácsony Gergely?

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/70725/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,főpolgármester,Karácsony Gergely,lmp,Momentum,MSZP,Párbeszéd,választás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-03-27 10:38:44
Ezeknek a vicceseknek nem mondható, zombi pártocskáknak nem jár más! Csak KaróGaró!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?