Blogolj!

A Fidesz felfüggesztette az Európai Néppártot


Végre! Persze nem, de ezt még nem írta senki. Jól látható, hogy a sajtó és az ellenzék (már amennyiben ez különbözik) káoszt akart teremteni ebben a kérdésben is.

Fotó: MTI

Bevallom rég volt annyira szimpatikus Orbán Viktor, mint tegnap, amikor azt mondta:

Minket nem lehet kizárni és felfüggeszteni sem, négy választást nyertünk meg a magyar polgárok akaratából. A legutóbbi három európai parlamenti választáson 47, 56 és 52 százalékot kaptunk. Nyilván egy ilyen párt nem engedi meg magának, hogy felfüggesszék vagy kizárják, mert akkor inkább feláll és távozik.

Önbizalom, magabiztosság, tudatosság. Az ember hátra is dőlhetne, nyugtázhatná az egészet. Rendben van ez így. Erre megnyitja az ellenzéki oldalakat, amelyek örvendeznek, hogy a Fidesz tagságát felfüggesztette az Európai Néppárt. 

És akkor most döntse el mindenki, hogy mi van, de talán előbb tisztázzunk egy dolgot. Mi van akkor, ha a Fidesz tagja a szövetségnek és mi van abban az esetben, ha nem? Mindkét kérdésre egy szóval lehet válaszolni: semmi. Tartok tőle, hogy Önnek, Neked, nekem tökmindegy, hogy a kormánypárt benne van-e ebben a messziről gittegyletnek tűnő bagázsban. Azt sem tudom megmondani, hogy mitől „nép” ez a párt. Nem annyira vagyunk mi egy nép a hollandokkal, vagy a svédekkel, akik egészen más értékrend szerint hozzák a döntéseiket, élik az életüket. 

Nyilván van némi mögöttes tartalom abban, hogy a Fidesz melyik pártcsaládnak a tagja, de azt senki nem írta le sehol, hogy lehet egy másikat összehozni. 

Amúgy meg jelzem, hogy ma sem lett drágább a kenyér és a tej sem. Nem oszt nem szoroz, hogy mi van ebben az egész ügyben.

Ennyit jelent, hogy a Fidesz önként, vagy akarata ellenére függesztődött fel. Ugyanakkor Orbán Viktor idézett mondatai azt mutatják, hogy pontosan tudta mit akar és mi történik. Amúgy mi magyarok már megszoktuk, hogy egyedül vagyunk. Nem annyira szoktak nekünk segíteni a fejlett nyugat hatalmai. Sőt… 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/70481/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
s.o.s.hungaria
s.o.s.hungaria 2019-03-30 21:01:23
Hazudik az EPP? Mert valaki hazudik: vagy az EPP, vagy Önök. https://www.epp.eu/press-releases/fidesz-membership-suspended-after-epp-political-assembly/
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-03-22 09:30:09
Szerintem ismét bebizonyosodott, hogy a magyar miniszterelnök zseniális politikus.
Az adott pillanatban megtalálta azt a - lehető legjobb - megoldást, amivel ki lehetett "cselezni" a kétszínű, liberálbolsevikkal teletűzdelt EPP-t, és ennek a szedett-vedett pártnak a "nagyszerű" vezetőit.
A májusi EP választás után meg már várhatóan "kiegyenesednek" az ügyek, és az lesz az igazi, sorsdöntő elhatározások ideje.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?