Blogolj!

Dobrev Klára szerint Bukarest jobb hely Budapestnél

Agyam eldobom. Ki az, aki ilyet mond? És főleg miért? Hogy képzeli? Mire alapozza?

Bevallom, hogy életemben nem voltam még Bukarestben és valahogy nem is vágyom a román fővárosba. Talán nem lett volna hülyeség kimenni és a helyszínen megnézni, ahogy Dzsudzsák Balázs bevere a román–magyaron, de kimaradt – szerencsére nem a szabadrúgás, hanem a túra. 

Közben persze tudom, hogy direkt/véletlenül több alkalommal is összekerik Budapestet és Bukarestet a külföldiek. Nyilván azzal mindenki tisztában van, hogy egészen nagy sértés a magyarok számára, ha a fővárosunkat simán „lebukarestezi” valaki. Elvileg ez ugye a kampányban nem szokott megesni, de az meg végképp példátlan, hogy egy párt listavezetője Budapest kárára fényezze Bukarestet. 

Márpedig a nagyon Demokratikus Koalíció elsője, Gyurcsánynné, villafoglaló Dobrev Klára azt tudta mondani, hogy Bukarest ma már jobb hely, mint Budapest. Ez kérem, kizárt!

Biztos nagyon szép város, de jobb hely nem lehet, mint a mi fávárosunk. Mégpedig azért nem, mert ott születnek azok a döntések, amelyek például korlátozzák az erdélyi magyarokat a zászlóik – magyar és székely – használatában.

Bukarest sok szempontból nem része Európának, hiszen olyan elnyomó szabályokat vezetnek be, amilyenekre nincs példa az EU-n belül, de még kívül sem nagyon. Ez mondjuk nem zavarja a Gyurcsány-Dobrev koalíciót, hiszen ők sokkal inkább az erdélyi magyarokra tekintenek kellemetlen tényezőként. 

Persze, ha Dobrev „öregecskedőfeleség” Klára szerint Bukarest jobb hely, akkor irány Kelet. Útlevél nem kell. Mondjuk nehezebb egykori zsidók villáit csak úgy elfoglalni, mint annak idején tették azt a felmenői Budapesten, de valahogy csak talál magának egy garzont. Ha már élhetőbb város… 

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/70242/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-15 18:07:04
KLÁRA ASSZONY !
Akkor villámgyorsan húzzál a 3.14csába Bukarestbe, mint ló a kukoricásba, minket meg hagyjál végre békén te is, meg az a hibbant, hazudozó, csőagyú férjed is !!!!!
Hidd el, ember nem fogja követelni, hogy visszagyertek ide, ebbe a normális országba !!!!
Válaszolok
kata 2019-03-15 13:10:53
Mit is mondott férjura? El lehet menni,itt lehet bennünket hagyni! Hajrá klára,ha ennyire tetszik Bukarest,egy
pillanatig se gondolkodj,csomagolj és már mehetsz is! De a pereputtyodat ne hagyd itt,senkinek nem fogtok
hiányozni!Menjetek boldogítsátok a román barátaitokat is jó pár évig!
Válaszolok
György 2019-03-15 09:19:45
Könyörgöm! Legalább ITT ne találkozzak helyesírási hibákkal !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?