Blogolj!

Sztálin = Fidesz: Basescunak elmentek otthonról


A korábbi román államfőnek elgurult a gyógyszere. Legszívesebben megfojtaná egy kanál vízben Orbán Viktort és pártját, mert támogatni merészeli a székelység jogos autonómiatörekvéseit.

Fotó: szabadsag.ro

Hatalmasat ment Traian Basescu az Azonnali.hu által küldött kérdésekre adott „öninterjújában”. A román ellenzéki Népi Mozgalom Pártjának (PMP) tiszteletbeli elnökét annak kapcsán faggatták (volna), hogy hétfőn bejelentette: a balszárnyas és liberális vendégmunkások soros(ista) társaságában melegen üdvözli, hogy az Európai Néppártból kizárhatják a Fideszt.

Vagyis ő sem más, mint egy „hasznos idióta”. És ezért nem kérek bocsánatot.

Az úrnak nem nevezhető Basescu azzal indokolta, hogy a PMP képviselői megszavazzák majd az Orbán Viktor kiebrudalására tett kísérletet, hogy a magyar kormány támogatja a székelység autonómiatörekvéseit. Mert a centenáriumi, Erdélyt elrabló román pofátlanságnak tényleg nincs határa.

„Az, hogy a Fidesz és a magyar elöljárók támogatják az autonómiát, amely ugyanakkor szembemegy a román alkotmánnyal, súlyos beavatkozás a szomszéd ország részéről Románia belügyeibe. Abban az időszakban, amikor Románia Sztálin akaratából kifolyólag a Szovjetunió fennhatósága alá került, létezett a Magyar Autonóm Tartomány, amely nagyjából a mostani Hargita, Kovászna és Maros megyék területét fedte le. A terület autonóm státuszát 1968-ban felszámolták, néhány évvel azután, hogy a szovjet hadsereg kivonult, és megtörtént az ország adminisztrációs újjászervezése. Nagyon különös, hogy Sztálinnak és a Fidesznek ugyanaz a víziója”

– hörögte a történelem- és politikatudományból is felmentett, de leginkább betegesen magyarellenes, kórosan magyargyűlölő exállamfő.

Stílszerűen: a bukaresti mini-Sztálin-reinkarnáció.

„Mit beszéltek ti folyton Trianonról? Mit gondoltok, kit fogtok ezzel meghatni? Fogadjátok el végre a történelmeteket! Elvesztettetek két háborút, elveszítettétek a birodalmat, szevasztok! A történelem nem egy olyan óra, amit vissza lehet tekerni”

– hányta ki magából a lábszagú gondolatokat.

Nos, ennyit még (az állítólagos) szálkáról és (a valós) gerendáról. Hiszen ha van nemzet a világon, melynek érdemes és szükségszerű volna elfogadni rég- és közelmúltja valós történelmét, az a román. Egy náció, mely a történelemhamisításon szocializálódott, avagy az anyatejjel szívta magába a történelemhamisítást.

Már elnézést, de ezek után ki az az idióta, aki ezzel a „hasznos idiótával” egy pártcsaládban akar maradni?

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/70131/pics/lead_800x600.jpg
autonómia,Erdély,Európai Néppárt,fidesz,Orbán Viktor,románia,Székelyföld,Traian Basescu,Trianon
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-14 23:59:59
Sokan mondhatnák, hogy ennek a szőröstalpú "vadoláhnak" elment az esze, de már hogyan mehetett volna el, mikor soha nem is volt neki !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?