Blogolj!

Lenin és Kun Béla utca is van ma Magyarországon – aláírásgyűjtés, hogy ne lehessen

Kecskés István

Elképesztő. Hazánkban 2019-ben, a demokrácia 30. évében van Lenin utca, November 7. út, Vörös Csillag utca, Kun Béla utca, Koltói Anna utca és Ságvári Endre utca is. 

Döbbenetes. 

Az a legkevesebb, hogy ízléstelen a letűnt kor elnevezéseit megtartani, de még törvénytelen is. 

2012 óta Magyarországon törvény mondja ki, hogy nem lehet közterületet, közintézményt olyan személyekről elnevezni, akik a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vettek.

Mégis akad ilyen nevű utca bőséggel. És akkor ugye ott van még a vörös csillag, ami konkrétan tiltott önkényuralmi jelkép. 

A Magyar Patrióták Közössége szerint ezer körül mozog azoknak a közterületeknek a száma, amelyeket a törvény létezésének ellenére sem neveztek még át elfogadhatóan. A szervezet ezért most aláírásgyűjtést indított, hogy átírják ezeket a neveket. 

Petíció - Töröljük el a kommunista diktatúra utcaneveit!

Kérjük, az alábbi petíció aláírásával Ön is álljon kezdeményezésünk mellé, töröljük el együtt a kommunista diktatúra bűnöseit éltető utcaneveket.

Emellett persze érdemes elmenni a hivatalokba, levelet írni minden önkormányzatnak, amely mulasztásos bűncselekményt követ el. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/69442/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?