Blogolj!

Bálint gazda kitüntetései – csodás lista


Megy a balhé, mert állítólag Bálint „gazda” György díszpolgári jelölését nem támogatta a XVI. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. Óriási hiszti lett belőle, pedig… 

A teljes baloldali sajtó balhézni kezdett, mert a szocializmus leghíresebb kertésze nem lesz egy budapesti kerület díszpolgára. De miért is lenne? 

Nézzük, hogy az egykori SZDSZ-es országgyűlési-képviselő milyen kitüntetéseket vehetett át korábban. A Munka Érdemrend arany fokozata, aztán a A Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozata, de akad itt egy SZOT-díj is. Ne legyünk igazságtalanok! Bálint gazda a demokráciában is kapott plecsnit, de biztos jól mutat a A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje a polcon. Ja, amúgy amikor ezt kapta, akkor éppen egy Gyurcsány Ferenc nevű illető volt a miniszterelnök. 

Tegyük hozzá, hogy Bálint gazda Budapest díszpolgára. Demszky Gábor adta kezébe a főváros kulcsait. 

Amúgy az egész ügy vihar a biliben. A XVI. kerületi képviselőknek tíz jelölt közül kellett kiválasztaniuk azt, akit alkalmasnak találnak a díszpolgári címre. Volt jobb ötletük, mint az idén éppen 100 esztendős szocialista kertész. Van ilyen… 

7
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/68994/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
Mátyás válasza: kata bejegyzésére 2019-02-17 17:08:20
Így van, A többi nyolc jelöltért miért nem verik a nyálukat, hiszen ők is lecsúsztak a címről - nem? Egyébként is: 100 éves lesz az idén .... miről van Ő lecsúszva - februárban?
Válaszolok
Mátyás 2019-02-17 17:02:32
Szép lista ... Más embernek a felével már tele lenne a hócipője ... :).
De, hogy ne legyek ünneprontók, javaslom - szakmai kitüntetésként , mint kertészmérnöknek - adjuk át Bálint Gazdának "Húga ajándékát" a neki írt levelei első három kötetét,
és a BOLGÁR VASÚTI MENETREND ELSŐ PÉLDÁNYÁT. Biztosan örülne neki :).
Válaszolok
librikus 2019-02-17 16:20:04
Ha a csillagváltás után kisgazda vagy fideszes színeket képviselt volna Gyuribácsi most hallgathatnának médiokratáék.
Válaszolok
Papinianus 2019-02-17 16:07:45
Azért B. György esetében nem mellékes tényező, hogy "Bálint gazda"-ként való megjelenése valójában egy tudatosan felépített fake, még a kommunizmusból. T.i. még a Szabad Európa rádióban volt egy Bálint gazda néven szereplő műsorvezető, aki azon a néven vált ismertté, valamikor a hetevenes évek elején-közepén halt meg. Pár évre rá találták ki B. Györgynek ezt a karaktert, és "települt rá" a jól bejáratott brandre, aligha véletlenül. Egy tíz évvel fiatalabb csak az említett "igazi" gazdánál, tehát akkoriban sokan hihették, hogy a kettő egy és ugyanaz. Persze nyilván nem volt levédve a név, de akkor is.
Ha megnézzük az akkori "Ablak" csapatát, minimum 95%-a az ott ülőknek eléggé vörösödött.
Válaszolok
kata 2019-02-17 14:41:27
Nem értem miért hisztizik már megint a ballibsi bagázs? Ha az önkormányzat talált nála érdemesebb embert,
miért ne annak adja a címet,elvégre ez az önkormányzat kompetenciája. Tudomásul vehetnék végre,hogy nem
csak a ballibsi oldalon vannak olyanok,akik érdemi munkát végeztek szűkebb környezetük,vagy az ország javára.
Agyontüntették már egymást,örüljenek neki.Meg annak,hogy aki érdemtelenül lett díjazva,az is megtarthatja
amit kapott.Egyébként az öreg is meg van sértődve,vagy csak a habverés megy megint a semmin?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-02-17 12:21:27
Végre helyesen döntött a XVI. kerületi önkormányzat !
Miért kellene a jobboldalnak külön kitüntetni egy megveszekedett, véresszájú SZDSZ.-est, mikor már korábban elhalmozták mindenféle plecsnivel az efftársak ?!
Válaszolok
Suarez jr. 2019-02-17 09:26:56
Nagyon helyes amit tett az önkormányzat, virtuálisan én is így szavaztam !! A régi, veterán komcsik - bolsik - libcsik éppen eleget melengették a keblükön, mert vagy megérdemelte vagy nem a sok szóra sem érdemes kitüntetést...Rengeteg nagyon jó kertész szaladgál még ebben az országban , csak hát éppen nem voltak benne a falkában, nem voltak banda tagok, nem tolták be őket a médiába !! A vén aggastyán azonban telhetetlen....még ezt is , meg azt is, meg amazt is, meg még mindent........Na ilyenek a komcsik - bolsik -libcsik ...kezdetektől fogva... Megérettek a végleges tavaszi nagy takarításra, féregtelenítésre !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?