Blogolj!

Disznóságon a köbön: román zászlóval gyalázták meg Kossuthot

Pintér M. Lajos

Máriaradnán tombolt a magyargyűlölő, útszéli román barbarizmus. Egy uszító izomdák honpolgár a kék-sárga-piros trikolórral esett neki nemzetünk büszkeségének.

Fotók: aradihirek.ro

Szinten lépett a centenáriumi aljasság Romániában. Undorító, aljas cselekedettel taposott bele a magyarság érzékenységébe egy agyatlan honfi, aki nagy ívben tesz az uniós soros elnökségével járó, európai humanizmusnak nevezett takonymaszlagra.

Hegyeset sercentett a békés együttélés forró (forrongó) levesébe.

Keleti szomszédunknál ugyanis

a hol sunyin lopakodva, hol tesztoszteronalapon térfoglaló gyűlöletnek továbbra sincs határa, se a hétköznapi pofátlanságnak.

Román zászlóval takarták el, majd ismét láthatóvá tették a Kossuth-emléktáblát Máriaradnán – számol be az erdélyi magyar sajtó a döbbenetes magyarellenes uszításról. Az Arad megyei búcsújáróhelyen 1902-ben avattak Kossuth-emléktáblát a házon, ahol 170 évvel ezelőtt megszállt Kossuth Lajos, útban az emigráció felé a magyar forradalom és szabadságharc 1849-es leverése után.

Az egyszeri kőbunkónak 2019 januárjában elege lett a 117 éve büszkén szemlélődő Kossuthunkból. Az ingatlan jelenlegi, román tulajdonosának olyannyira megdagadt a keble a hazug centenárium gyomorforgató nacionalizmusától, hogy a törvényekre is fittyet hányna román zászlóval hányta le az emléktáblát. Heteken át röhögött a markába a hatóság is, mígnem méltóztattak letör(öl)ni a gyalázatot.

Büntetésről persze szó sincs. Tán még jutalmat is kapott? Ilyen ez a dák birkaiskola.

Semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/68681/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,Kossuth Lajos,magyarellenesség,magyargyűlölet,Máriaradna,románia,Székelyföld
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?