Blogolj!

Az ellenzékieknek hót halálos mindegy, hogy ki lesz a főpolgármester


Karácsony Gergely hatalmas fölénnyel nyert meg egy érdektelenségbe fulladó elő-előválasztást, amelynek konzekvenciáit levonva nehéz elképzelni, hogy tényleg lesz valódi kihívója Tarlós Istvánnak Budapesten.

Fotó: Origo
Lássuk hát a tényeket. Budapesten 1,4 millió választásra jogosult állampolgár tengeti mindennapjait, ők fognak majd dönteni arról ősszel, hogy ki legyen a főváros (régi)új polgármestere. Az persze csak utópisztikus tévképzet, hogy majd mindenki leadja voksait a 2019-es főpolgármester-választáson, de ennyi az annyi. Egyszerű matematikai művelettel megállapítható, hogy az 1,4 millió budapesti választó egy százalékát 14 000 budapesti lakos teszi ki, ami azt jelenti, hogy

a választásra jogosultak alig több mint két százaléka vett részt a nagy dérrel-dúrral beharangozott főpolgármesteri elő-előválasztásán,

amelyen Karácsony Gergely alaposan helyben hagyta Horváth Csabát, az MSZP jelöltjét.

Horváth Csaba tehát biztosan nem lesz már főpolgármester Budapesten, de azért azt látnunk kell, hogy a Párbeszéd és az MSZP a főváros egy meglehetősen aprócska, talán a legkisebb politikai grundján focizgatott most egymással. Tovább folytatva ugyanis megkezdett matematikai műveletet-sorozatunkat, azt mondhatjuk, az ellenzéki elő-előválasztás eredményei alapján, hogy

a budapesti választópolgárok két százaléka sem ültetné a főpolgármesteri székbe a politikai házasságszédelgő Karácsony Gergelyt.

Azt meg már csak a jó ízlés megtartása miatt nem írom le, hogy a Horváth Csabára érkezett 6535 érvényes szavazat mekkora töredéke a nagy egésznek.

És akkor ezek után az MSZP jelöltje azt találta mondani, hogy minden erejével és tudásával Karácsony mögé fog állni. Hát, ha nekem ilyen muszklikkal kéne erőt demonstrálnom és azokkal valaki mögé beállnom, hogy támogassam, már magam is belátnám, hogy talán mindegy is, hogy ott vagyok-e vagy sem. De ez legyen az én gondom.

Nem túlzás azt állítani a Karácsony-Horváth vérre menő területi grundfoci címmérkőzés eredményét látva, hogy az ellenzéki szavazókat finoman fogalmazva sem hozta lázba az, hogy ki lesz Budapest főpolgármestere a következő ciklusban. Nem érdekli őket. Pedig elvileg most nagyon egységes az ellenzék. És akkor majd Karácsony nyáron ütközteti politikai mindenttudását Puzsér Róberttel az előválasztási-sorozat következő állomásán, de az elő-előválasztási részvételi arányt elnézve ez tulajdonképpen csak felesleges rongyrázás.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/68452/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,ellenzék,Karácsony Gergely,polgármester
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-02-03 19:39:47
Szegény geri olyan megelégedett képpel áll ott,mint egy jóllakott macska a tejfölös bödön mellett.Nagyon büsz-
ke magára,szerintem már-már ott érzi zsebében a kinevező okiratot.Hiszen megnyerte a színjáték első felvo-
nását.de ezt meg is mondta.Szerintem a második jelenet már nem lesz ennyire sima menet,puzsér fel fogja vele
mosni a padlót.Csak azt felejtik el ezek a díszpintyek,hogy hiába mérkőzgetnek egymással,könyvelnek el győ-
zelmeket,a szavazók fognak dönteni.De ne keserítsük el az ifjú titánt,örüljön a "győzelemnek",annál nehezebb
lesz kiinni a keserűség poharát,minél jobban belelovalja magát álmaiba.Mindenesetre jó nagy koppanás lesz a
vége.Már megint.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?