Blogolj!

„Fideszes tahók!”


Megnyerő közleményt tolt az arcomba a helyi Jobbik. A címben idézett mondattal kezdődik ez az európai, kultúrált dokumentum.

Sok „okos” mondat van ebben. 

Általánosít is egy kicsit. Mert ugye azt nem tudni, hogy milyen szintű fideszest tekintenek tahónak. A szimpatizánst? A tagot? A helyi képviselőt? Az országgyűlésit? A minisztert? Vagy még feljebb? 

Talán nem is számít. 

A tónus a lényeg. A „Fideszes tahók” megszólítás. 

Az, hogy ehhez a Jobbik adja a nevét. 

A felszólítás pedig ezek után erősen fura: ne merjék őket csürhének nevezni. Hanem, akkor minek? A Szabó Ervin Könyvtár bérletesinek? Vagy az Operabarátok Körének? Vagy minek kellene nevezni őket? 

Az elcsalt választásra vonatkozó mondatot hagyjuk is, mert az nem más, mint az óvodás gyerekek durcija. 

A Jobbik a nevét adja egy olyan dokumentumhoz, amely beszól az erdélyieknek és nemes egyszerűséggel „ukránnak” nevezi a kárpátaljai magyarokat. Ez külön hányinger. 

Ebből is látszik, hogy nem az a fontos, mit mond, hanem hogy ki… 

11
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/67738/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 11 db hozzászólás érkezett!
éva 2019-01-27 18:58:27
Bocsánat!!!! Újra SZÁMOLÁST AKARTAM ÍRNI! A gyengébbek kedvéért, kell javítani, nehogy szavazni akarjanak, ha legközelebb tüntetnek!
Válaszolok
éva 2019-01-27 18:54:59
Nem feltétlen kell Közgázt végezni ahhoz, hogy elképzelés legyen egy ország Fenntarthatósági Költségvetéséről! Felsorolni sem lehetne röviden mennyi bevételt kell produkálni a "közepesen JÓ-MŰKÖDÉSHEZ"! Mellesleg minden úgynevezett " T. FIDESZES " TUDJA! De, a hátulgombolós, kis óvódás, még azt sem tudja, hogy a "TÜNTETÉS NEM A VÁLASZTÁS FORMÁJA"! Egy-két száz tüntiző, még nem fog Kormányt váltani! Egy milliónál több szavazatot bevarázsolni lehetetlen! Fel lett ajánlva az újra szavazás! Nem éltek vele! Na! - vajon miért N E M M ???
a dzsubájkosok, meg annyit érnek, mint a falfirkájuk! (lila körgyűrű-füttyöt!)
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Romeo bejegyzésére 2019-01-23 13:28:39
Attól még, hogy jó kommunista módjára, aljas, mocskos, sunyi, partizán módon, suttyomban - három nappal a hozzászólásom után - hánytad a számítógép klaviatúrájára a szarodat, ugyanolyan szövegértelmezési kihívásokkal küzdő, agyament, magyarul sem írni, sem beszélni nem tudó barom vagy, mint amilyen eddig voltál !!!
Három nap után is megtalállak, te anyaszomorító, bunkó fa...kalap !!!
Egyébiránt mi a jó k....va anyádat nem értesz azon, hogy nem kívánok egy hülyével foglalkozni ?!
Ezt egyébként - bármit is böfögsz még ide - most teszem utoljára, hiszen azt az egyszerű mondatot sem tudtad felfogni, miszerint takarodj innen a bodrogközi náthás picsába, az ökörségeidet meg üvöltsd bele a kályhacsőbe, mert senkit nem érdekelnek az állatságaid !!!
Megérted végre, hogy kotródj innen, és ha véletlenül megint szómenésed lesz, akkor öntsd a baromságaidat a liberálbolsevik senkiháziak - a te közvetlen rokonaid - médiafelületére a Népszavára, a HVG-re, meg a többi sz@r újságra !!!!
VILÁGOS, HÜLYEGYEREK !!!!!
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Romeo bejegyzésére 2019-01-20 14:46:08
Szegény Magyarország !
Nehéz lehet ennek az országnak, mivel hosszú távon kell elviselnie egy ilyen tőrőlmetszett barmot.
Az utóbbi három közbeböfögésednek továbbra sincs se eleje, se vége, se normális, (már úgy értem nem kommunista) értelmes tartalma.
Se mondanivaló, se pont, se vessző >>>>>>> tehát igazi liberálbolsevik bunkó vagy, "lenin efftárs" (nem véletlen a kisbetű !!!!) méltó követője lettél, légy nagyon büszke magadra.
Egyébként megint "nagyot" alkottál, két nap alatt sokat fejlődtél is, hiszen a három förmedvényedben már darabonként kevesebb helyesírási hiba van. Negyvenkettő helyett már csak negyvenegy !!!
Elnézegetve a böfögéseidet, teljesen tiszta és világos, hogy egy neveletlen fa...jankóval van dolgom, ezért - mint már annyiszor - veled szemben is alkalmaznom kell a Murphy törvénykönyvének ide vonatkozó axiómáját, miszerint:
" NEM SZABAD HÜLYÉVEL VITATKOZNI, MERT A VÉGÉN MÉG ÖSSZETÉVESZTENEK VELE. "
Bocsánat, hogy - eléggé el nem ítélhető módon - egy könyvet, és mellé még egy ritka kifejezést (gyengébbek kedvéért: axióma) is használtam !!!
Nem baj, ha egyiket sem ismered, csak - tudod - ezen a szinten már roppant kellemetlen a dolog !!!!
Ha ezek után még lenne valami - teljesen felesleges - mondanivalód, akkor otthon, békés magányodban vedd elő az első, kezedbe akadó, rozsdás kályhacsövet, és üvöltsd bele a baromságaidat.
Nagy sikert fogsz aratni, a szomszédaid pont olyan hülyére fogják magukat röhögni, mint amilyen hülye te vagy !!!
Na, pá "parasztnyikov efftárs" !!!!
Válaszolok
Romeo 2019-01-19 16:33:09
Íme egy példaértékü alkotás neked és az emancipált magadfajtáknak.Hát, így vann ez(ejnye-bejnye)
Ahol a szép irodalmat, a történelmet, a helyesírást, a népművészetet, a művészetet nem azért fejlesztik ki és tartják el pedigrésre hogy szarrevésre és segnyalásra használják(itt megkérlek, borotváld le a nyelved), meg kétfilléres önmegvalósításra...Hanem a népböl, a népnek és a népért valami értékesek, nemeset visszaadni a kiváltságért.
Mi Capisce?Menyhárt - Homonyik - Vikidál (MHV) - Szegény Magyarország

https://m.youtube.com/watch?v=7zk8TMfeYks
Válaszolok
Romeo 2019-01-19 15:21:51
Tudom, még a komunizmushoz is hitvány lennél.
De gondolom szavalni meg írni tudsz,felcsaphatsz vándorcigánynak polgári művészfélinek és meghódithatod István Keresztény Királyságát, mégegyszer guljással, meg valami sámán babavilágbeli titkos altató mesével(az is csak jó esetben).
A bárányokkal meg csak óvatosan, az emancipált pogány hüljegyerekeknek és kecskebörbe bujt farkasoknak, külön lakomát tartogatnak... Hetedhét határon túl, mint a régi szép időkben.
Ugyanis mi megismerjűk a Petőfit a korcstol, ha netalán nem is tudnánk emancipált an elszavalni
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Romeo bejegyzésére 2019-01-19 10:56:36
Ebben a - hozzászólásnak szánt - túlméretezett, értelmetlen, zagyva förmedvényben én szám szerint negyvenkét helyesírási hibát találtam, de lehet, hogy tévedtem, és még több van benne !!!!
A mai napig nem értem, hogy miért masszírozza a számítógép billentyűzetét az olyan balfácán, aki képtelen megtanulni magyarul beszélni és írni, ráadásul a mondandójának se eleje, se vége, se értelme nincsen.
Romeo !
Keresd meg a Júliádat, - mondjuk a kertben a kecskét - és azzal szórakozhatsz akár napokon át, ezt a normális (úgy értem: nem kommunista) honlapot meg egyszer és mindenkorra felejtsd el !!!!
Válaszolok
Romeo 2019-01-18 18:02:02
De arra jók voltak, éveken át hogy a szart kevergessék, a határon túli eltévedt hüljegyerek cserkésszekkel eggyütt és a gyűlöletszításra.
Természetesen mint mindig a Magyar Szentkoronát és a Krisztusi Keresztet festegetve meg hordozgatva, fell allá járkálva a velük, mint zsidóba a fájdalom.
Nagy hazafias szavalások, eskütételek és nyári táborok közepette.
A gond csak az hogy csak ennyire futja legtöbnél, mikor Kereszténységröl,hazafiságrol és Magyarság megmaradásrol beszélnek.
És ez a megegyezés, a megbékélés reményéhez vagy netalán a győzelemhez, ha egyáltalán felfogják a szó Keresztény értelmét főleg nemesebb kontextusban, amivel fitogtatják magukat,ez ezekhez és főleg ahoz oly kevés mint a tavaszi lepkefing.
A fasiszta hűljegyerek megmozdulásokra, a neokomunista fontoskodó- semmiskedésre meg hogy felkorbácsoljon más Keresztény-ellenséges haderőket, rendfenttartó szerveket és fasiszta, neokomunista vagy kommunista csőcseléket, politikusaikat és Keresztény családokat mindkét oldalon, arra éppen elégségesnek bizonyultak, az elmúlt években.
A gond csak az hogy nem sok közűk vann semmihez, kivéve a fontoskodáshoz és a kétfilléres aprópénzű mutyis párt és személyes érdekekhez.
A Kereszthez, a Kereszténységet és a Koronához semmi az égadta világon.
Válaszolok
Grimmbusz 2019-01-18 15:22:30
Biztos megint én nézek rossz csatornát.....de....
kik azok az "adófizető tüntetők"? A kivezényelt egyetemisták? Az unatkozó nyugdíjasok? (továbbá el tudom képzelni ahogy a provokátorok nappal öltönyben keresik az adóforintokat, este meg kockakövet hajigálnak, de ne menjünk bele)
Eleddig abban a tévedésben éltem, hogy a társasági adók (főleg a multiké), az áfa meg hasonlók adják az adóbevételt.
Kíváncsi volnék az "adózó tüntetők" előteremtett adója fedezné-e a tüntetők által okozott károk helyreállítását.....
De biztos én látom rosszul. :)

"A tüntetés a választás egyik formája"... Ööööö, akkor a békemenet is az?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-01-18 12:25:09
És ez a JOBBIK (avagy a rosszabbik, már én sem tudom) tartozott valamikor a népnemzeti, jobboldali elkötelezettségű pártok közé ?!
Senkinek egy fikarcnyi kétsége ne legyen: ezek soha a büdös életben nem voltak elkötelezett jobboldali emberek, különösen a vezetőik nem !!!
Akiket "meg tudtak vezetni", abból adódott a tagságuk. Azt elismerem, hogy a tagság között volt - sőt, szerintem még ma is van - nemzetben gondolkodó normális (azaz nem kommunista) ember, de sajnos le kell szögezni:
Ez a JOBBIK (avagy rosszabbik) az első perctől kezdve - a felső vezetőik álságos politikája kapcsán - egy, a kommunisták oldalán elkötelezett, gyülevész, elképzelés nélküli gittegylet volt, és - sajnos - ma már pláne annak számít !!!
Csak úgy mellékesen kérdezem: ELFUSERÁLT JOBBIKOS SZAMARAK !
Amúgy nektek, - mint kívülálló Soros csicskáknak - mi a véleményetek az intelligenciáról ?!
Bocsánat, költői kérdés volt, hiszen - néhány kivételtől eltekintve - úgysem értitek a kérdőmondat tartalmát !!!
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?