Blogolj!

A románoknak már Csíksomlyó is kell!


Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat – ez jó. Mikor megy? Minden logika azt diktálná, hogy pünkösdkor. Persze, hogy nem akkor megy, hanem egy héttel előbb.

Mi indokolja ezt az időpontot? Semmi… 

Mi lesz ebből? Forogni fog a gyomrunk. 

Miért? Mert román zászlókkal tűzdelik majd tele a csíksomlyói kegyhelyet és ott fognak pöffeszkedni Erdély tolvajai. 

A vatikáni közlemény szerint ugyanis Ferenc pápa

elfogadva Románia elnökének, az állami hatóságoknak és a romániai katolikus egyháznak a meghívását, apostoli látogatást tesz az országban május 31-től június 2-ig azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városait, valamint a csíksomlyói Szűz Mária-kegyhelyet.

Teszi mindezt a románok centenáriumi évében, amikor minden nap azzal kelnek és fekszenek, hogy 100 esztendővel ezelőtt ellopták tőlünk Erdélyt. Gusztustalan… 

Tudom én, hogy ez nem valami keresztényi dolog, de hát ez azért mégiscsak felháborító. Odamegy a pápa Székelyföldre, rácsodálkozik arra, amit a Jóisten a magyarokra bízott, imádkozik egy sort, talán még misézik is és távozik. A román elnök és egy csomó román zászló társaságában. 

Tetszik nem tetszik Ferenc pápa közbenjárásával a románok elfoglalják Csíksomlyót. Ott fognak büszkélkedni azzal, amihez semmi közük, hiszen ez a hely székely, magyar, de semmiképpen sem román. Nem is lesz soha. 

Amúgy a románok még álszent ideológiát is gyártottak a pápa látogatásához. „Menjünk együtt!” - lett a szlogen, az összetartozás és a sokszínűség jegyében. Együtt. A románokkal? Menjenek ők. El onnan a csíksomlyói nyeregből. De gyorsan! 

6
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/67558/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 6 db hozzászólás érkezett!
Tamás 2019-01-15 22:16:39
Jó, hogy a pápa korábban jön, Pünkösdre eloszlik a kénkő bűze!
Ha az előző, szent pápa se adott magyar papokat a csángóknak, akkor ettől sincs mit várni.
Aki otthon marad, tiszta marad.
VAGY! Mert ez a pápa azt se tudja, hogy Erdélyben magyarok élnek!
Ezerrel belevágni: székely ruha és zászló tömegével, magyar énekkel kórus fogadja, magyar ünnepi köszöntés, Erdély szent földjén, a magyarok nevében. A román beszéd alatt meg a magyar himnuszt, szózatot kell énekelni.
Válaszolok
Levente 2019-01-14 07:12:06
Szerintem EZ a pápa nem érdemli meg hogy akár egyetlen egy székely is kimenjen az ő miséjére Csíksomlyó áldott földjén !!!!
Válaszolok
kata válasza: romeo bejegyzésére 2019-01-13 19:13:50
Mi van? Ért valaki valamit ebből a katyvaszból?
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Andras bejegyzésére 2019-01-13 11:20:17
Én már korábban picit elvesztettem a fonalat annak kapcsán, hogy a "migránssimogató" pápa minek és miért is megy Erdély-országba ?!
Egyébiránt, szent meggyőződésem: az erdélyi székelyek, és a sok ezer anyaországbéli kilátogató meg is fogják azt csinálni, hogy előre "befoglalják a nyerget.
Válaszolok
Andras 2019-01-13 10:53:04
Azért van ennek ellenszere. Jó időben odakell menni magyar, s székely zászlók alatt, s megtölteni a nyerget! Aztán a román hittestvérek majd keresnek helyet, ahol még találnak.
Válaszolok
Sámuel 2019-01-13 10:18:56
Ez az az eset, amikor megkapjuk Ferenc testvértől büntetésül azt, amit II. János Páltól jutalmul kértünk. A Vatikán újabb bizonyítékát adta érzéketlenségének, sőt hungarofóbiájának. Ugyan mivel érdemeltük ki?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?