Blogolj!

Magyar feminizmus – hagyjuk már!

Kecskés István

Vagy inkább, ugyan már… Óriási kamu az egész. Itthon nem más ez, mint hiszti a köbön és ellenzékiség. És ezt nem is én mondom.

De akár én is mondhatnám. Volt is már rá példa. Nem, nem azért… Hanem azért, mert a magyar feministáknak – legalábbis sok példa mutatja ezt –, csak akkor fontosak a nők jogai, amikor páros lábbal bele lehet szállni a kormányba. Mert, amikor arról van szó, hogy mondjuk Juhász Péter, a néhai Együtt vezéralakja, mi mindent követett el a (volt)párja ellen, akkor az nem volt fontos a magyar női jogvédőknek. Akkor szemérmesen csendben voltak. Mint ahogy akkor is némán figyelték az eseményeket, amikor a jobbikos Janiczak Dávid abuzálta a kolléganőjét. 

Ezek nem számítanak… 

Pártsemleges feminizmust!

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Érdekes, hogy a harcos feministáknak nem minden nők elleni támadás fáj. Ha az Együtt, vagy a Jobbik egyik emberéről derül ki, hogy tiszteletlen, bunkó, netán erőszakos a nőkkel, akkor hallgatnak, mint a kutyagumi az aljnövényzetben.

Persze, ha ezt én mondom, akkor jön is a válasz, eleve férfi vagyok, ráadásul nem állok távol a kormánytól, szóval hímsoviniszta vagyok. Nem… 

De most alapvetően nem is én állítom, hogy az egész hazai feminizmus egy ordas nagy kamu, hanem igencsak hosszú írásában Bajusz Orsolya, aki teljesen nő, ráadásul is kedveli különösebben a kormányt. 

2018-a azzal zárom, hogy nem vagyok """"baloldali""" és nem vagyok """"feminista"""", mivel ezek a szavak semmit nem jelentenek x vagy y gittegyleten kívül.

Értik?! Gittegyletek! De még csak nem is ez a lényeg az egészben, hanem ez: 

A kontextus röviden az, hogy a feminizmusra kapható pénzek most a travi és a szexmunka szervezetekhez mennek, és ez sok embernek nem tetszik, érthető okokból, de közben ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz, ezek bonyolult hálózatok.

Na puff neki… 

Transzvesztiták és utcalányok a hazai feminizmus haszonélvezői. Ez durvább, mint amit egy kormánypárti férfi gondolt, vagy mondott valaha is ebben az ügyben. Amúgy meg, mint a női nem kifejezett barátja kikérem magamnak, hogy ilyen, olyan cselek után a hölgyekre szánt pénzeket említett csoportokra fordítsák. 

Ez lenne a magyar feminizmus? Félő, hogy Bajusz Orsolya jobban ért ehhez, mint én. Ijesztő, hogy igaza van. Egyáltalán nem megnyugtató, hogy alátámasztja, sőt fokozza azt, amit az ember eddig gondolt a hazai feministákról. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/67222/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?