Blogolj!

Egy csecsemő életébe került a döbbenetes felelőtlenség


Márki-Zay Péter szülésznő-dúla felesége tanúként jelent meg a Budapest Környéki Törvényszéken. Öt éve meghalt egy kicsi, akinek nem adtak K-vitamint, majd agyvérzést kapott. Szomorú, de roppant tanulságos történet otthonszülésről, orvosi és szülésznői felelősségről, felelőtlenségről!

Illusztráció: pixabay.com

Pénteken folytatódott a Budapest Környéki Törvényszéken az L. Csaba és Ada elleni büntetőper: az oltásellenes házaspárt kiskorú sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják. A vádirat szerint csecsemőkorú gyermekük, a kis L. Endre azért halt meg öt évvel ezelőtt, mert a szülők nem adták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint. Majd amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost, később pedig, amikor egy segítőjük mégis értesítette az orvost próbálták megakadályozni a baba megmentését. A kisfiú néhány nappal később a kórházban elhunyt.

Elképesztő, döbbenetes, szívfacsaró történet ez az emberi felelősségről, felelőtlenségről, az áltudományosság, a hozzá nem értés, a kuruzslás ön- és közveszélyességéről.

A tárgyalásról tudósító 24.hu kiemeli: az ügyben érintett Márki-Zay Péter és a felesége is, aki az intézményen kívüli szülést levezette. A bizonyítási eljárás tanúként hallgatták a szülésznő-dúlát, Márki-Zayné Vincze Felíciát, aki a kis Endre születésénél egy gyakornokkal együtt segédkezett.

„Bár a protokoll szerint a szülésnél a szintetikus K1-vitaminból, az ún. fitomenadionból a születéskor kell megkapni az első adagot az újszülöttnek, ezúttal ez nem történt meg. A bíró kérdésére Vincze Felícia azt felelte, csak akkor szokott K-vitamint adni, ha a szülő kéri, és ő ellátta azzal a tanáccsal L-éket, hogy legkésőbb öt napon belül adjanak a babának K-vitamint, és ez szerepelt a születés után átadott dokumentációban is. A vádlottak azt vallották, nem emlékeznek arra, hogy ilyen információ elhangzott volna. A bíró szerette volna látni a szülészeti cég szerződését a vádlottakkal, de a szülésznő azt felelte, hogy az már nincs meg.”

Az érintett felek tehát másként emlékeznek, a dokumentációra pedig már keresztet vethetünk. Ami különösen pikáns annak tükrében, hogy a Márki-Zayné Vincze Felícia-féle Te Szülésed Kft. ügyvezetője ebben az időszakban nem más volt, mint a jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester, a legújabb ellenzéki formáció, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke: Márki-Zay Péter. Az a politikus, aki február 25-i megválasztása óta néha boszorkányüldözésbe hajló módszerekkel vadászik az előző vásárhelyi városvezetéshez kötődő, vélt vagy valós dokumentumokra...

„Ez a cég (mármint Márki-Zayék Te Szülésed Kft.-je – a szerk.) volt az első, amely intézményen kívüli szülésekkel kezdett foglalkozni 2011-ben, mikor a törvény ezt lehetővé tette. 2015 februárjában tragédia árnyékolta be a szülőház működését, egy kisbaba meghalt, de a cég vezetői szerint ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy a kicsi intézményen kívül született. Az intézmény a honlapján szereplő értesítés szerint rövidesen, idén márciusban bezár”

– sorolja tovább a furcsábbnál furcsább körülményeket a 24.hu.

Miután ezek szerint nemcsak egy halálesetről van szó, különösen sajnálatos, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia nem kívánt nyilatkozni a 24.hu-nak „a történtekről, illetve azok esetleges összefüggéséről a születésház bezárásával”. Mindösszesen annyit közölt:

„Nem szeretnék nyilatkozni, és politikai okokból semmilyen módon sem szeretnék szerepelni az erről szóló hírekben.”

A közlés első fele érthető, második része – tekintettel arra, hogy a tragikus eset joggal tart számot közérdeklődésre – nemcsak nehezen fogadható el, de azért is roppant szerencsétlen, mert a szülésznő-dúla maga ad (sajátos) politikai ízt az egyébiránt egészségügyi-szakmai-társadalompolitikai kérdésnek.

A 24.hu közli, az „abszurd drámába hajló” tárgyaláson meghallgatták a gyermekorvost is, akit korábban már elítélték egy másik gyermekhalállal végződő ügy, az agárdi „fényevők” miatt. A doktornő pénteken is, és összességében is ellentmondásosan nyilatkozik róla, adott-e K-vitamint a kis Endrének – a bírót mindenesetre a hírportál szerint nem győzte meg arról, hogy igen. (A K-vitamin profilaxisra vonatkozó irányelveket amúgy, hívta fel rá a figyelmet az ügyész, az egészségügyi törvény szerint kötelező betartani.)

Persze, bármire derül is fény (ha ugyan...) a K-vitamin-gate-ben, akárhogy emlékeznek a szereplők az öt évvel ezelőtti tragédiára, bárkit is ítél el végül a bíróság, és bárkit is kínoz majd élete végéig a lelkiismeret-furdalás kínja: az ártatlan csecsemő életét senki sem adhatja vissza.

Elvette, elrabolta tőle a felnőttek felelőtlensége.

Legyen ez tanulság arra nézvést, hogy a nemtörődömségért és az egészségügyi etikettel, alapszabályokkal kapcsolatos hitetlenségért, hovatovább a kuruzslásért súlyos árat kell fizetni. Hallgassunk az elismert gyermekorvosra, Novák Hunorra! Ha valaki, ő tudja, mit miért tesz, és mit miért mond!

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/67177/pics/lead_800x600.jpg
Márki-Zay Péter,oltásellenesség,otthonszülés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: éva bejegyzésére 2019-01-06 18:16:17
Kedves Éva !
Önnek tökéletesen igaza van, erre a "világszenzációra" én idáig fel sem figyeltem !!!
Ilyen az elmúlt évek során nemigen fordult még elő a "hótkomcsi" honlapnál !!!
Lehet, hogy titkon, tudatmódosítót vett be a hírszerkesztőjük ?!
Válaszolok
éva válasza: éva bejegyzésére 2019-01-06 17:39:18
HOHOHO;- MIVEL IS? GYERMEK GYILKOSSÁGGAL? VAJON KIT TERHEL A FELELŐSSÉG? [..!..]
Válaszolok
éva 2019-01-06 17:18:19
Hihetetlen! A 24.hu végre azzal foglalkozik, amivel kell! A tömény igazsággal!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-01-05 17:27:17
Folyik a liberálbolsevikokra jellemző tili-toli, a maszatolás, az egymásra mutogatás, miközben meghalt egy ártatlan, senkinek sem ártó csecsemő !!!!!
Jobb, ha most nem írok semmit, mert amit írnék, az nem tűrné a nyomdafestéket.
Csak annyit:
Emberek !
Térjünk már észre !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?