Blogolj!

Anarchia adventben


Meg tudja mondani valaki, hogy mi értelme volt annak, ami szerdán a Parlamentben, illetve a pesti utcán történt? Nekem úgy tűnik, hogy semmi, de a forgatókönyv ismerős.

Fotó: MTI

Az oszággyűlésben az ellenzéki pártok egyszerűen nem tudják elfogadni azt, hogy tavasszal kaptak egy maflást a választóktól. A helyükre kerültek, sorozatban harmadszor. Ennek egyik legfőbb oka, hogy töketlenek, az életre is csak alapfokon alkalmasak. Itt volt ez a szerdai akció. Mit értek el vele? Semmit… A kormány és a többség képviselői nevettek rajtuk, mert

ez nem volt más, mint egy szánalmas bohózat, vagy egyesek szerint a „kenyeret és cirkuszt” örök igazság újboli megvalósulása. 

A kenyeret a kormány intézi, a cirkuszt meg az ellenzék. Persze utóbbiban azért jól kiegészítik egymást, mert a többség nem hagyott ki egyetlen lehetőséget sem arra, hogy a földbe döngölje a cirkuszolókat. 

A parlament 1990 óta íródó történelmének legsötétebb napja volt a szerda. A semmirekellő, de mindenre alkalmatlan ellenzék csak a testi erejét bevetve tudott megakadályozni egy szavazást, azt is csak időlegesen, mert a végén érvényesült a demokrácia alapja, vagyis a többségi akarat. A vicc az egészben az, hogy a hisztériázó, cirkuszoló ellenzékiek a balhé után leléptek – mondjuk az nagyon édes, hogy a munkatörvénykönyv módosítását, ami miatt az egész balhé ment Gyurcsány Ferenc megszavazta.

Fotó: MTI

Aztán leszállt a sötét és jöttek azok az emberek, akiket sikerült felhergelnie a bohócoknak – ha már cirkusz. Előkerültek azok, akik azt látták délelőtt a parlamentben, hogy itt mindent lehet. Megint minden tisztelet a rendőröké, akik elviselték a válogatott sértéseket és bizonyos határig még az erőszakot is. Aztán persze eljött a pont, amikor lépniük kellett és kellő alapossággal könnygázt fújtak a tömegbe. (Csak hallkan kérdezem, hogy mi lenne, ha ma délelőtt a Kossuth téren odamennék egy rendőrhöz és meglökném? Tudjuk a választ: nem sokáig védekezhetnék szabadlábon.)

Abba a tömegbe, amely megrongálta az ország karácsonyfáját. Nincs ezeknek semmi bajuk a karácsonnyal, nem kell belemagyarázni semmi ilyet.

Egyszerűen anarchisták. Bár a szó jelentésével nem biztos, hogy tisztában vannak, mégsem illik lehülyézni őket, mégiscsak Advent van. 

A cél egyértelműnek tűnik: anarchiát és káoszt teremteni az országgyűlésben és az utcán, ahogy korábban sikerült például Ukrajnában. Mindössze bruttó 1.500 ember csinálta az esti fesztivált. Ez úgy nagyjából egy átlagos Paks–Vasas nézőszáma az NB I-ben. Ahogy Deutsch Tamás EP-képviselő találóan megfogalmazta, a stadionban ennyien lézengenek, miközben az ellenzéki tüntetésen ez tömeg. És ez a törpetömeg nem akar semmi mást csak anarchiát. Persze ahhoz kevesen vannak, hogy bármit is elérjenek. Csak a hiszti megy, meg a hangoskodás. 

Advent van. Nyakunkon a karácsony. Pedig a szívünben és a lelkünkben kellene lennie. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/66233/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-13 19:20:20
Nos, aki - netalántán-neadjisten - bármi értelmes dolgot várt volna még életében ezektől az agyalágyult un. ellenzéki politikai bohócoktól, az tegnap végképp megbizonyosodhatott arról, hogy az effajta elvárás teljesen alaptalan !!!!
Ezek szellemileg olyannyira töpörödöttek, hogy a közvetlen környezetükben még a térerő is elmegy !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?