Blogolj!

A szocik visszatérnek a lenini útra


A legendás halvérű munkásvezető, Tóth Bertalan elnöklevétel porolja le a munkásmozgalmi és munkáseszmei hagyományokat a Munkakerülő Szólisták Pártja.

Ő Tóth Bertalan. Akinek nincs zsebre dugva a keze.

A túlóratörvény meghozta a szocik munkakedvét!

No, persze, már ha munkának lehet azt nevezni, hogy az évtizede permanens lejtmenetben öngyilkolgató MSZP élen járt a szerdai parlamenti balhé megkonstruálásában és levezénylésében. Síppal, dobbal, úttorlasszal, uniós zászlókkal, csajostól és pasistól, Tóth Bertalanig bezárólag. Tudják. Nem tudják?

A hiba nem az önök készülékében van.

Ő a haldokló törpepárt elnök-frakcióvezetője, jó vágású, még inkább színtelen-szagtalan pécsi jogászember. Ez a Tóth élete politikai teljesítményeként hencegett el vele, hogy ő, személyesen ő, csakis ő találta ki, hogy az ellenzéki erők foglalják el a Tisztelt Ház elnöki pulpitusát. Az óvodás szintű, felnőttek között maximum citromdíjas produkcióra oly büszke a politikai nímand, hogy tán bekeretezteti, és a hálószobájának falára tűzi szép sorban a címlapesélyes Tordai-, Kunhalmi- és Vadai-képeket.

De Tóth, aki ma bejelentgetett, nem csupán a „Nagy Magyar Ellenzéki Innovátor” ötletgazdai címet happolta el, és zsebelte be. Arról is szót ejtett – és néhány keresetlen szóra nálunk is érdemes –, hogy a szocialisták feltalálni vélik a spanyolviaszt. Kiizzadták magukból a mestertervet. Kapaszkodjanak meg a szék (nem, nem a széf!) karfájában, és jól figyeljenek!

„Bejelentette azt is – mármint Tóth, mert még mindig nála tartunk –, pártjában döntöttek arról, hogy 'munkásparlamentet” szerveznek. Januártól minden megyeszékhelyen találkoznak szakszervezeti vezetőkkel, munkásemberekkel és civil szervezetekkel, majd május 1-jén megtartják a 'munkásparlamentet', melyen bemutatják 'a munka törvénykönyvét', melyet a munkások keze írt és nem a fideszes oligarcháké”

– írja az MTI.

Úgy tűnik, ha nem megy előre, az MSZP megpróbálja hátra. Egy éles balkanyar után visszafordulhatnak a lenini úton, hátha visszafogadja őket a nem létező munkásosztály – mely ha mégis létezik, már réges-régen kivetette magából a lusta, léhűtő, pipogya, sőt, ami még rosszabb: habzsi-dőzsi szoci bagázst. A Tóth Bertalan kaliberű filozófusokat ez persze nem zavarja; már porolják a Marx–Engels-összest, miközben élére vasalják a fiókból előbányászott úttörőnyakkendőt.

Munkásököl – vasököl? Milyen szép is lesz, mikor Kunhalmi Ágnes zokogva zengi az Internacionálét!

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/66270/pics/lead_800x600.jpg
kommunizmus,MSZMP,MSZP,Tóth Bertalan
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-13 18:42:08
Hozzáértő emberek szerint még a legostobább embernek is öt évente lehet legalább egy használható ötlete.
Hát, a liberálbolsevikokra ez az axióma biztos, hogy nem vonatkozik !!!!
Ők - a mérhetetlen nagy eszükkel - már erről is lecsúsztak !!!!
Egyébiránt, a komcsik ősi, legnagyobb fegyvere szerint, a suttogó propaganda azt híreszteli, hogy a Kunhalmi (röhögőgörcs) Ágika a közvetlen beosztottjaival már hónapok óta, titokban, otthon a fürdőszobában énekli az Internacionálét !!!!!
De, psssszt !!!!!
Elvtársak! Ezt soha, senkinek ne mondjátok el, mert ez a párton belüli szupertitkos fegyver !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?