Blogolj!

„Szoptok, magyarok!” – támad az IQ Marosvásárhelyen


Egészen különös módon a román hatóságoknak nem szúrt szemet a forgalmas helyen díszelgő, durván gusztustalan, trágár magyargyalázó graffiti.

Fotó: Krónika.ro/Haáz Vince

Erdély elrablásának centenáriumára készülhetett az ősi műveltség jegyeit magában hordozó, kristálytiszta román népművészeti gyöngyszem: az n+egyedik köztéri magyarellenes mázolmány, melyre a Krónika.ro hírportál hívja fel a figyelmet friss cikkében.

Mint írják, már

„tíz napja zavartalanul áll egy jókora méretű magyarellenes felirat Marosvásárhely egyik legforgalmasabb városrészében anélkül, hogy a bekamerázott ingatlan tulajdonosa, illetve a városháza tudomást szerzett volna róla.”

Ami több mint furcsa, hiszen tudjuk, véletlenek nincsenek. Különösen a békés együttélésről és a nemzeti kisebbségeknek tett ígéretek betartásáról elhíresült, híresen magyarszerető Romániában.

Az érintett ingatlan tulajdonosának – állítása szerint – halvány gőze sincs arról, hogy tíz napja fröcsög a faláról a Muie unguri!!! (Szoptok, magyarok!!!) kedveskedő graffiti, ahogyan a városháza illetékesei is vakon járkálnak Marosvásárhelyen. A sok fehér botos között fél szemmel ügyeskedő hekusokat is csak a sajtó nyomására értesítették, majd visszaböffentettek, hogy az egyenruhások szerint minden bizonnyal megrészegedett és rendkívül agresszív fővárosi futballhuligánok lehettek a tettesek...

Az utcában lakó nemzettársaink persze (fotókkal is alátámasztva) rögvest cáfolták a röhejes rendőrségi közlést, mondván: jóval a Dinamo-drukkerek december 8-i vendégjárása előtt mocskolták össze szorgos szőrös román kezek a kerítést. Szerintük a sovén üzenet a centenárium egyik „hozadéka”, és annak jegyében készült, hogy a környéket többnyire magyar családok lakják.

Nekik kívánt üzenni, őket akarta megfélemlíteni az évszázados kultúrbunkóság.

Egyelőre nem tudni, ki és mikor távolítja el az ocsmányságot. A rendőrség – nyilván – hatalmas lendülettel nyomoz. A tettes – nyilván – ismeretlen, és soha nem lesz meg.

Ha már lúd, legyen kövér. Ugyancsak ismeretlenek piros festékkel áthúzták a magyar feliratot a közigazgatásilag Nyárádszeredához tartozó Kisszentlőrinc helységnévtábláin.

Mocskolódnak, gyűlölködnek, gyalázkodnak – az állam pedig elegánsan félrefordítja a fejét, becsukja a szemét és a fülét. 2018 adventjében. Valahol Európában.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/66134/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,graffiti,magyarellenesség,magyargyűlölet,Marosvásárhely,románia,Székelyföld
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-12-20 20:16:53
Büdös lábú, bocskoros rohadék oláhok! (dákok, cigányok)! [tisztelet a kivételeknek]. Ti nem szopni fogtok, hanem kulázni! DE NAGYON! Túl közel vagytok az iszlámhoz! Nem sok időtök van már a jó-pofizáshoz!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-12-11 18:37:13
A román mocskoknál a magas kultúra kib.......ta a biztosítékot !!!
Ennyit tudnak a mínusz kettes IQ-jukkal !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?