Blogolj!

Szinte biztos: tombol a kisebbségi komplexus a románokban


Pedig elvileg ugye ők a többség. A 100 éves évforduló ünneplése végett felzászlósztán egész Erdélyt. Kivéve Sepsiszentgyörgyöt, így a város polgármesterét fel is jelentették.

Kezdjük a számunkra fontosabbal: a román bajnokság szerdai játéknapján Sepsi OSK–SBFC (Steaua) 4–2. Ezt nem kell megmagyarázni. 

A Sepsi OSK lepofozta a Steaua utódcsapatát (videó)

Nagyon nem jó mostanában bukaresti labdarúgónak lenni. Legutóbb a Román Kupában a harmadosztályú Csíkszereda tört borsot a Dinamo Bukarest orra alá, most pedig az első osztályban a Sepsi OSK verte az FCSB csapatát. (A Fotbal Club FCSB - korábban FC Steaua Bukarest - 2017 áprilistól van hivatalosan bejegyeztetve.)

Ellenben azzal a feljelentéssel érdemes foglalkozni, amit Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere kapott, mert nem rakta tele a várost román zászlókkal december 1-én. A Méltóságért Európában Polgári Egyesület fordult a hatóságokhoz, de nem is akármilyen indoklással. Azon akadtak ki, hogy a székelyek most nem lobogóztak, ellenben március 15-én igen, igaz akkor a magyar nemzeti trikolorral aggatták tele az oszlopokat. 

Dan Tanasa hivatása: feljelentő

Van a románoknál egy igazi eszement, nevezett Dan Tanasa, aki lényegében kolléga, hiszen bloggerként működik közre. Na most ez az 1/2-ed kegyelmű fogta magát és ő maga sajtóközleményben szólította fel Antal Árpádot, hogy 

ugyanazokra a helyekre ugyanakkora méretű román zászlókat tűzzön ki december elsejére, mint amekkora magyar zászlókkal díszítette fel a várost március 15-re.

Hát, hogy úgy mondjam, a polgármester ettől nem csinálta le a bokáját, hanem magasról tett a felszólításra. Márpedig a román szerint emígyen: 

Nyilvánvaló, hogy Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere e gesztusával meggyalázta a nagy egyesülés centenáriumát, és tettének alapja az elöljáró középkori, sovén, retrográd mentalitása volt

- állítja a feljelentő. 

Akinek amúgy ez a főállása: az elmúlt négy évben több mint 160 pert indított székelyföldi önkormányzatok és közintézmények ellen székely és magyar szimbólumok használata, illetve magyar feliratozás miatt.

De nem is ez a baj. Ez legyen az ő gondja. A probléma az, hogy a perek többségét meg is nyerte. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/65904/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-06 16:48:49
A románoknak mindig is az volt a legnagyobb problémájuk, hogy azoktól tartottak, rettegtek (például a székelyektől), akiktől egyáltalán nem kellett volna félniük.
Sokkal jobban kellene félniök a saját begyepesedett agyú felsőbb vezetőiktől, akik a történelem századain át már milliószor tönkre vágták őket, csak erre még mindig nem jöttek rá !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?