Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A Parnasszus hiénái még kacagnak

Nyílt levél a zárt osztályról

Nincs annál borzalmasabb -  mondja Henry O’ Hara Csapda című méltán világhírűvé váló drámájában a főhős Victoria,- mint amikor egy gyorsvonat mozdonya leválik a szerelvényről, hirtelen megfordul a vágányon és szembe kezd száguldani a gyanútlan utasokkal. Ez olyan, mint amikor egy kutya belemar kenyéradó gazdájába, majd éles hangon kacagni kezd, mint egy diadalittas dögevő hiéna. Olvasván a Szakács Árpád kolléga által felvetett konkrét, nevekkel és összegekkel fűszerezett liberális értékrendet követő és követelő írók és (pénz) költők teljesen jogos hasba akasztására kiválóan alkalmas sorozatot, elkezdett a szívem körül melegedni valami.

El is határoztam, hogy a további harc helyett kérek egy kávét, és inkább Henry O’ Hara hiénáiról írok. Már előre szólok, hogy a következő tudományos igényű okfejtés szereplőinek bármilyen vélt hasonlósága élő személyekkel a totális véletlen műve. Csak néhány nevet emelek ki, azok közül, akikről szó sem lehet, hiszen oly ártatlanok, mint a ma született kisbárány.

 Ezek a teljesség igénye nélkül a következő ballibi rettegő álművész-kufárok, akikhez hiénaelemző dolgozatomnak amúgy semmi köze: Nádas Péter úr, Spiró György úr, Závada Pál úr, Kálmán C. György úr, Kende Péter úr, Konrád György úr, Pálfi György rendező úr, Enyedi Ildikó hölgy, Szász János úr, Alföldi Róbert úr, Krausz Tamás, a Lenin-monográfiát angolra fordító úr, Karafiáth Orsolya hölgy, Kiss Tibor Noé úr, vagy éppen Fischer Iván úr. 

Kénytelenségből éveket töltve a hiénák által zárt osztályon, a következő általam hasznosnak ítélt megoldási javaslatokat tárom Önök elé. Megtehetem, mert sértődött és bolond mucsai vagyok: 

Azonnal szüntessük meg a Petőfi Irodalmi Múzeumot, a PIM-et. Nem szabad ennyire lejáratni egy magyar géniusz emlékét. Javaslom, hogy mi, pillanatnyi határainkon inneni és túli, azaz mucsai, csajágó-fröcsögei és szörcsög-pulhai magukat magyar írónak hívő körúton kívüli álgondolkodó husángok, alapítsunk a kiváló írókirálynőről egy Jókai Anna Múzeumot. Ez az elnevezés azért remek, mert úgy lehet rövidíteni, hogy JAM, mondani, hogy dzsem, és végül finoman jelezni, hogy lekvár, mint a régi viccből tudjuk. Ez megfelelő álcázást is biztosít majd a bent zajló kiváló szellemi munka első lépéseinek elleplezésére a bosszúra szomjas libbentők elől. Ha pedig majd később megerősödünk és a lekvár pozícióból kijövünk, a JAM-ból a „M” betűt kicserélhetjük bármire, ami rólunk, magyarokról szól és találó. Jókai Anna Nyelvművészet, nyelvbűvészet című írásából következzék egy rövid részlet, hogy el ne felejtsük, kikkel állunk szemben. Ha gondolják, majd ki is függeszthetjük az egészet az előcsarnokban: „A bűvész figyelmeztet: ne próbálkozzatok, nektek, ti többiek, úgyse sikerül! A művész akarva-akaratlan követésre hív. A bűvésznek trükkje van, amit megtart magának. A művésznek titka van, amit megoszt.” 

Most, míg a doktor úr és az ápolók röpgyűlést tartanak az előcsarnokban, mint naiv szellemi toprongy és jobboldali ellengondolkodó antibrainer, komoly arccal azt javaslom a többi bugris, mucsai testvéremnek, induljunk el közpénzből egy magyarul érző írókat és költőket, valamint színházi rendezőket, drámaírókat, filmes szakembereket felkutató Kárpát-medencei és világjárásra. Lehet, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, hiszen mindenki tud legalább egy - és most a célszemélyek számára idegen szót fogok használni: MAGYAR szerző fiókjában lapuló remekműről.

Amíg ez a folyamat lezajlik, állítsunk le minden támogatást. Amikor visszajöttünk, arányosan osszuk szét a pénzt újra. Tegyük ezt a kiegyensúlyozottság jegyében minimum negyven évig 90-10 százalékos arányban a mi javunkra. Ne féljünk semmiféle retorziótól, hiszen pénz nélkül a mostani megélhetési rettegők belső emigrációba fognak menekülni megszállt országunkból, mint hullahiánytól éhező hiénák a Parnasszuson.

Most pedig, mivel az Alzheimer miatt elkalandoztam, visszatérek az általam negyven éve tanulmányozott hiénákhoz. Nem olyan bonyolult az ő gondolkodásuk, emellett türelmetlenek, és hiéna létükre nagyon pénzéhesek. Az értelmesebbek ugyan megtanultak az emberek (például a magyarok) nyelvén írni, de még nem jutottak el az aranyjánosi, vagy az erdélyi a felvidéki és az egyes kismagyarországi vidékeken még élő láttató képes nyelvezethez, ezt ők nem is értik. Úgy vélik, hogy rájuk csak a nagy hiéna alapelv érvényes: csak akkor gyere ki a fényre, ha már megszámoltad és elrejtetted a szerzett, kapott, öledbe hullott, kapcsolataiddal megszerzett pénzt, az ostoba, tehetségtelen alsófalusi és laposhegygödrösi, agyonszekált, lefasisztázott, kreált bűntudattól élve-oszladozó, eléggé el nem ítélhető módon magukat nemzetinek nevező író-satnyadékok elől. Ezek meg mi vagyunk. Szerintük. Bár azt soha nem ismerik el, hogy létezik az ők és mi felosztás, mégis minden pillanatban éreztetni próbálják velünk soha nem létezett szellemi fölényüket. Közben persze olyan marhaságokat képesek leírni, amiket ők sem értenek. Ezzel a technikával próbálják kiegyenlíteni tehetségtelenségüket.

A hiénafélék törzse hátrafelé lejt. Ez jellemzi az életformájukat is. Rendszeresen lopnak ötleteket a másik oldaltól, majd a sajátjukként állítják be azokat. Egyetlen pillanat alatt elárulják magukat, mert a lelepleződéstől való félelem idegessé teszi őket. Nyakukon, és hátukon sörény van. Egyszóval rondák. A hiénafélék legfőbb jellemzője, hogy a nőstények ivarszervei hasonlóak a hímekéhez, ezért régebben hermafroditáknak gondolták őket. Én inkább gender-hiénáknak kereszteltem el ezt a fajtát. Kizárólag CEU-zával írnak. Ezek a legveszélyesebbek. Ők a cibethiéna (Proteles cristatus) névre is hallgató városi kártevők amúgy csak termeszeket ennének, de ha nem találnak egyet sem, beférkőznek az őslakosság köreibe és megvásárolják őket, hogy megágyazzanak a többi hiénafaj számára. Az ő táplálékuk már többnyire az elhullott állatok teteme. Érkeznek is tömegesen. Köztük a foltos hiéna (Crocuta crocuta), a barna hiéna (Hyaena brunnea) és a csíkos hiéna (Hyaena hyaena). Ezek már militánsabb egyedek, akik a pénzszagra érkeznek. Ezen figurák egy idő után már az embereket is állatnak nézik. A Crocuta crocuta nevű, azaz foltos hiénák fura, de jellegzetes kacagása a kutatók szerint és szerintem is a nőstények által vezetett klánokban betöltött helyzetükre utal. Ez változó is lehet, hiszen a fiatalok és az idősebbek más-más kacagással jelzik egymásnak helyzetüket a zsákmányszerzés alatt, aztán természetesen jól összevesznek a hullából származó egy-egy finom falaton. Az élőket sem kímélik. Az osztozkodásnál ezek az állatok nem ismernek sem istent sem embert. Nagyon agresszívek, és általában csoportosan támadnak.  Amúgy persze szeretnek rejtőzködni, főleg éjszaka aktívak. A vadászatukról most nem írok, mert visszajött a főorvos úr, aki meglátta a kezemben a tollat és azonnal le is fasisztázott.

(Egyébként nincs is Henry O’ Hara, meg Csapda és Victoria. A Parnasszuson sincsenek hiénák. Csak vicceltem. De vigyázzatok! Minden viccnek a fele igaz. Ez esetben lehet, hogy mind a két fele. Az ötleteimet pedig ingyen adtam. Csak mondom.)  

 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/65892/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-06 17:20:34
A felsorolt senkiháziak közül ragadjunk egyet. Csak egyetlenegyet, ezt a Kende Péter nevű 1/2 eszű bal....t !!!
(Az "úr" kitétel szándékosan mellőzve !!!!!!)
Idézzük fel ennek a patkánynak az pofaberendezését, és egyben gondolatban azért keresgéljünk még picikét !
Önöknél is az a végeredmény jött ki,, hogy ennél sunyibb, aljasabb, ingyenélő sz@rházi nincs a magyar irodalom tájékán ?! Stimmel, nekem is ez jött ki !!!! A többi csak mellékszereplő ezen a poszton !!!!
NAMÁRMOSTAKKOR !
Csak nagyon-nagyon halkan - szinte félve - kérdezem, hogy több, mint nyolc évnyi FIDESZ- KDNP kormányzás után mi a búbánatos tök.......mért tartunk még mindig ott, hogy ezeket a nyomorult sz@rjankókat tömjük ki több milliárdos nagyságrendű lóvéval ?!
Hölgyeim és Uraim !
MEDDIG TŰRJÜK MÉG EL EZEKNEK A SZEMETEKNEK A KORLÁTLAN URALMÁT FELETTÜNK ?! ELÉG VOLT !!!!!
ITT BIZTOS, HOGY VALAKI ÉS VALAMI HIBÁDZIK !!!! >>>>> ÉBRESZTŐ MÁR VÉGRE, A SZENTSÉGÉT NEKI !!!!!!
Válaszolok
kata 2018-12-05 22:48:41
Elég volt ezekből a parazitákból!Csináljanak filmeket,adjanak ki könyveket,de a saját pénzükből!Gyártják a néz-
hetetlen filmeket,nyerik a díjakat de a költségvetés a kormány dolga.Nekünk nincs beleszólásunk,hogy az adónk-
ból mit támogat a kormány?Az a félcédulás enyedi megkapta a 400 milliót,és a díja átvétele után volt pofája a kormányt gyalázni!Nemes-jeles a Kossuth díj átvétele után kiment a kormány ellen tüntetők közé!Van ezeknek bőr a képükön?Kuncsorognak,átveszik a milliókat,utána ugatnak és beleharapnak a kézbe,aki finanszírozta a
nézhetetlen,semmirevaló "alkotásaikat".Azt csinálnak amit akarnak,de akkor ne kolduljanak,és ne várják el,hogy a lakosság vevő legyen a hülyeségeikre.Szemtelen aljas társaság!Ha nem tetszik a kormány politikája,
akkor ne legyen jó a pénze sem!Ennyi év után sem változik a mentalitásuk,ők nem vállalnak semmilyen anyagi
áldozatot,azt fizesse a magyar nép,és cserébe hallgathatjuk,nézhetjük a mocskolódásukat.Vegyék tudomásul,
hogy vége lesz a palivilágnak.Nagyon jó,hogy erre a témára rávilágított Szakács Árpád és Bayer Zsolt.Legalább
azok is tudomást szereznek erről,akik ezzel eddig nem foglalkoztak.Olyan ez az egész,mintha lyukas zsákba
töltenénk a pénzt,soha nem elég,és még ők vannak felháborodva.Egy fillérrel sem támogatni tovább ezt a
parazita,ingyenélő áruló bagázst!Teremtsék elő a milliárdokat,ha szórakozni akarnak,de a költségvetésből egy
forintot se áldozni ezekre!Elveszik a pénzünket,ezért úgysem kapunk mást,mint szitkot,panaszáradatot,árulko-
dást.Menjenek soroshoz apanázsért,úgyis az ő érdekeit képviselik,mint a mocsok alföldi,aki már a kisgyerekek
érzékenyítését is elkezdte!Aljas gazember!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?